Τροχοί & TIR

Ο μεγαλύτερος στόλος ηλεκτρικών της Ευρώπης

Στην εξυπηρέτηση του κοινού τέθηκαν 100 αρθρωτά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία VDL Citea SLFA Electric, που κυκλοφορούν στο Άμστερνταμ και γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Schiphol. Τα εν λόγω οχήματα καλύπτ
Δευτέρα 23/04/2018 - 14:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην εξυπηρέτηση του κοινού τέθηκαν 100 αρθρωτά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία VDL Citea SLFA Electric, που κυκλοφορούν στο Άμστερνταμ και γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Schiphol. Τα εν λόγω οχήματα καλύπτουν έξι γραμμές και λειτουργούν για 24 ώρες, διανύοντας όλα μαζί καθημερινά 30.000 χλμ.

Τα ηλεκτρικά VDL Citea διαθέτουν μπαταρίες 169 kWh, οι οποίες, αν αδειάσουν τελείως, μπορούν σε λιγότερο από 20 λεπτά να φορτιστούν, ώστε το λεωφορείο να κάνει το επόμενο δρομολόγιό του. Για αυτό, σε τέσσερα κομβικά σημεία της διαδρομής, έχουν τοποθετηθεί 23 ταχυφορτιστές Heliox των 450 kW. Επιπλέον, στο ντεπό υπάρχουν 84 φορτιστές Heliox των 30 kW, ώστε μέσω παντογράφου το κάθε λεωφορείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, να φορτίζει τις μπαταρίες του και να προθερμαίνει την καμπίνα του. Τέλος, χρησιμοποιούνται και δύο φορητοί φορτιστές των 25 kW.

Η συγκεκριμένη παραγγελία περιλαμβάνει δύο τύπους του VDL Citea SLFA Electric. Τα λεωφορεία «R-Net» έχουν το τυπικό αμάξωμα του Citea, τρεις πόρτες και 50 θέσεις επιβατών. Τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν σε πολυσύχναστες διαδρομές προς το κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ το αεροδρόμιο θα εξυπηρετείται από την έκδοση «Schipholnet», όπου τα φουτουριστικής σχεδίασης λεωφορεία 4 θυρών, θα ενταχθούν σε σύστημα ταχείας κυκλοφορίας (BRT – Bus Rapid Transit).

PreviousNext