Τροχοί & TIR

Συνεργασία BMW και Daimler

Το BMW Group και η Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στους πελάτες τους μια κοινή πηγή για υπηρεσίες βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Οι δύο όμιλοι υπέγραψαν συμφωνία για τη συγχ
Παρασκευή 20/04/2018 - 14:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Το BMW Group και η Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στους πελάτες τους μια κοινή πηγή για υπηρεσίες βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Οι δύο όμιλοι υπέγραψαν συμφωνία για τη συγχώνευση των επιχειρησιακών μονάδων υπηρεσιών κινητικότητας που διαθέτουν. Στόχος είναι η στρατηγική επέκταση στους τομείς CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality. Κάθε εταιρεία θα κατέχει ποσοστό 50% στη νέα κοινοπραξία, ενώ θα παραμείνουν ανταγωνιστές στα βασικά πεδία δράσης τους. Το κοινό σχέδιο υπόκειται σε εξέταση και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η νέα εταιρεία να γίνει ο κορυφαίος πάροχος καινοτόμων υπηρεσιών κινητικότητας. Οι εταίροι σκοπεύουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα ολιστικό οικοσύστημα έξυπνων, άψογα συνδεδεμένων, υπηρεσιών κινητικότητας, που διατίθενται με το πάτημα ενός δακτύλου.

Το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν να αναπτύξουν αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο με βιώσιμο τρόπο, προσδοκώντας σε ταχεία κλιμάκωση αυτών των υπηρεσιών παγκοσμίως. Η συγχώνευση θα προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας -για παράδειγμα- ηλεκτροκίνητα οχήματα CarSharing, καθώς και εύκολη πρόσβαση στις επιλογές φόρτισης και στάθμευσης.

PreviousNext