«Ιδιαίτερα κρίσιμος πυλώνας είναι η υπεύθυνη ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 3ο Athens Investment Forum και πρόσθεσε:

«Αναγάγουμε τον Πειραιά, τα λιμάνια του Βορρά, και κυρίως της Θεσσαλονίκης, σε πύλες εισόδου και αναβαθμίζουμε την Ελλάδα στο χώρο των logistics. Αναπτύσσουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο και εκσυγχρονίζουμε το προβληματικό σύστημα ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ με τη βοήθεια και την εποπτεία της Ε.Ε. Ένας σύγχρονος σιδηρόδρομος μπορεί να επεκτείνει το θαλάσσιο διάδρομο που ενώνει τις ασιατικές αγορές με τον Πειραιά, σε ένα χερσαίο διάδρομο μεταφοράς προϊόντων στην Κεντρική Ευρώπη. Και βέβαια, δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στα σιδηροδρομικά έργα».

Αναφέρθηκε, κατόπιν, στα υπό εξέλιξη μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τον ΒΟΑΚ, το τμήμα Πάτρα-Πύργος και την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Ε65, τονίζοντας: «Προχωρούμε με ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, τα οποία μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας, να ενισχύσουν σημαντικά την απασχόληση και εν τέλει να βοηθήσουν καίρια στο μεγάλο στοίχημα: την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη.