Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας στο Δ.Βόλβη
Τρίτη 27/06/2023 - 16:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας στο Δ.Βόλβης (από τη διασταύρωση με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη) στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου χαμηλής πίεσης Φ160 επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας από τον οικισμό Ν. Βρασνών έως τον οικισμό Ασπροβάλτας», από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσ/νίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.».

Κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

Φάση 1η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ελ. Βενιζέλου και σε μέγιστο μήκος 121,29 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Συνεπεία των ανωτέρω, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον κλάδο εισόδου της οδού Ελ. Βενιζέλου προς την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ρεύμα πορείας προς Καβάλα). 

(3) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,51 μέτρων.

Φάση 2η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 122,62 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,64 μέτρων.

Φάση 3η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 189 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 5,56 μέτρων.

Φάση 4η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 271,10 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, θα διεξάγεται με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας ελάχιστου πλάτους 3,25 μέτρων, όπως απεικονίζεται στο εγκεκριμένο σχετικό σχεδιάγραμμα. Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται κανονικά.

Φάση 5η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 123.91 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,79 μέτρων.

Φάση 6η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 93.18 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,24 μέτρων.

Φάση 7η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος του τέλους των εργασιών της προηγούμενης φάσης και σε μέγιστο μήκος 119,44 μέτρων περίπου προς Καβάλα. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 5,51 μέτρων.

Φάση 8η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από το ύψος των Κοιμητηρίων και σε μέγιστο μήκος 149,41 μέτρων περίπου προς Θεσσαλονίκη. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινής σηματοδότησης και με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,55 μέτρων.

Φάση 9η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς Καβάλα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος έναντι των Κοιμητηρίων και σε μέγιστο μήκος 23,01 μέτρων περίπου.

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο ρεύμα πορείας 4 (προς Θεσσαλονίκη).

Φάση 10η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος των Κοιμητηρίων και σε μέγιστο μήκος 20,99 μέτρων περίπου.

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και στα δύο ρεύματα πορείας, θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο ρεύμα πορείας (προς Καβάλα) ελάχιστου πλάτους 5,66 μέτρων.

Φάση 11η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Λεωφόρος Εγνατίας), στο ύψος της συμβολής της με την οδό Κολοκοτρώνη και σε μέγιστο μήκος 20,99 μέτρων περίπου προς Καβάλα.

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Λεωφόρος Εγνατίας), θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο ρεύμα πορείας (προς Καβάλα) ελάχιστου πλάτους 6,99 μέτρων. 

(3) Συνεπεία των ανωτέρω μετατρέπεται σε αδιέξοδο τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη μεταξύ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και της πρώτης παράλληλης της προς τα Δυτικά, όπως απεικονίζεται στο εγκεκριμένο σχετικό σχεδιάγραμμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Φάση 12η: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς Καβάλα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Λεωφόρος Εγνατίας), στο ύψος της συμβολής της με την οδό Κολοκοτρώνη και σε μέγιστο μήκος 25,35 μέτρων περίπου. 

(2) Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Λεωφόρος Εγνατίας), θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο ρεύμα πορείας (προς Θεσσαλονίκη) ελάχιστου πλάτους 6,29 μέτρων.

Oι ανωτέρω Φάσεις των εργασιών δεν θα εκτελεστούν ταυτόχρονα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν συνολικά εβδομήντα δύο (72) ημέρες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ακριβείς ημερομηνίες εφαρμογής τους θα καθορισθούν σε απευθείας συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας.

PreviousNext