Τροχοί & TIR

Κυριαρχεί η Ford στα επαγγελματικά. Πρώτη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Εκπληκτική άνοδο κατά 261% καταγράφουν οι πωλήσεις της Ford στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία
Δευτέρα 24/04/2023 - 15:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκπληκτική άνοδο κατά 261% καταγράφουν οι πωλήσεις της Ford στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων (πηγή: ΣΕΑΑ), κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2023, τα επαγγελματικά μοντέλα Ford καταλαμβάνουν μερίδιο 27,4% επί του συνόλου της αγοράς, υπερδιπλασιάζοντας τις εμπορικές τους επιδόσεις στην κατηγορία σε σχέση με τα επίπεδα του 2022.

Το σκληροτράχηλο Ranger παραμένει ο πρωταγωνιστής, αλλά και το best seller της γκάμας Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, εκμεταλλευόμενο την παρουσία του νέου πανίσχυρου Ranger Raptor με κινητήρα V6 Ecoboost. 

Εξαιρετική στην ελληνική αγορά είναι και η παρουσία του Ford Transit το οποίο διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα, και βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας των ηλεκτρικών Van 2T, επιτυγχάνοντας μερίδιο 47%.

Συγχρόνως αυξήθηκε η δυναμική και των υπολοίπων LCV μοντέλων Ford, με το Transit Connect & Transit Courier να αυξάνουν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους και το Transit Custom να επιτυγχάνει αύξηση κατά 34% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2022.

Στους αναλυτικούς πίνακες ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών επαγγελματικών αυτοκινήτων που θα παρουσιαστούν στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, η Ford βρίσκεται στην κορυφή με 787 ταξινομήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ακολουθούμενη από την Peugeot με 478 μονάδες, ενώ η Toyota περνάει στην τρίτη θέση με 457 πωλήσεις.

PreviousNext