Τροχοί & TIR

Ο νέος δρόμος Καλαμάτα – Μεθώνη

Στις πολλαπλές θετικές επιπτώσεις του οδικού έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το οποίο συμβασιοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμ
Δευτέρα 24/04/2023 - 15:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Στις πολλαπλές θετικές επιπτώσεις του οδικού έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το οποίο συμβασιοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στη σχετική εκδήλωση στην Καλαμάτα.

Εστιάζοντας στο νέο οδικό έργο, ο Υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι «αφορά την κατασκευή - αναβάθμιση του άξονα μήκους περίπου 49 χιλιομέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία διακριτά τμήματα:

  • Καλαμάτα – Ριζόμυλος μήκους 16,4 χλμ.
  • Ριζόμυλος – Πύλος μήκους 24,4 χλμ.
  • Πύλος – Μεθώνη μήκους 7,9 χλμ.».

Σχετικά με τα οφέλη του έργου, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «διευκολύνει την προσβασιμότητα της Δυτικής και Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας σε σχέση με τη πρωτεύουσα Καλαμάτα, τον Διευρωπαϊκό Άξονα Μεταφορών Αθήνας – Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης, και το Αεροδρόμιο “Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”».

Παράλληλα, «λόγω της αύξησης της μέσης ταχύτητας κυκλοφορίας κατά μέσο όρο 35 χλμ./ ώρα, μειώνονται οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των τουριστικών περιοχών και του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Ακόμα, το έργο ενισχύει και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα της αγοράς των ευπαθών αγροτικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τα οποία η βελτίωση της προσβασιμότητας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Σημαντική θα είναι η συμβολή και στην οδική ασφάλεια καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «ο νέος δρόμος αναμένεται να μειώσει τα ατυχήματα κατά 75% στο τμήμα της νέας αρτηρίας με διαχωρισμένο οδόστρωμα και κατά 40% στο μη διαχωρισμένο τμήμα του».

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών, «κατά την περίοδο της κατασκευής του, ο οδικός άξονας, θα δημιουργήσει ακόμα 625 θέσεις εργασίας και περίπου 100 θέσεις εργασίας κατά την 26ετή περίοδο λειτουργίας του συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας».

PreviousNext