Τροχοί & TIR

Λεφτά στο χέρι για τους καταγγέλλοντες φοροδιαφυγή. Νέα μέτρα και ψηφιακό δελτίο αποστολής

Υποχρεωτική εφαρμογή ψηφιακού δελτίου αποστολής θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις αποστολές αγαθών εντός της χώρας -ανάλογο του eCMR της διεθνομεταφοράς. Αυτό περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Εθνικ
Δευτέρα 30/10/2023 - 15:14
Κοινοποίηση στα Social Media
money

Υποχρεωτική εφαρμογή ψηφιακού δελτίου αποστολής θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις αποστολές αγαθών εντός της χώρας -ανάλογο του eCMR της διεθνομεταφοράς.

Αυτό περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που θα παρουσιαστεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Προβλέπεται, επίσης, χρηματική αμοιβή για όσους καταγγέλλουν φαινόμενα φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής appodixi με στόχο να αποκαλύπτονται οι εκδότες μη γνήσιων αποδείξεων ή αποδείξεων με υποτιμημένα ποσά σε σχέση με την πραγματική τιμή πώλησης των αγαθών.

Σημαντικές είναι, επίσης, οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής με εφαρμογή μέσα στο 2024 την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, την επέκταση των POS στις επιχειρήσεις που σήμερα εξαιρούνται, την υποχρεωτική τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA κ.α.

PreviousNext