Τροχοί & TIR

Λεωφορεία, ΣΕΑ και Τερματικοί Σταθμοί για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Τις βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να υποστηρίξει την προσπάθεια των χωρών της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορ
Πέμπτη 14/05/2020 - 10:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Τις βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να υποστηρίξει την προσπάθεια των χωρών της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Μεταξύ των οδηγιών περιλαμβάνονται τα Μέσα Μεταφοράς, η λειτουργία των ΣΕΑ (Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών), καθώς και των τερματικών σταθμών. Αναλυτικότερα, οι συστάσεις έχουν ως εξής:

  • Τερματικοί σταθμοί, χώροι ανάπαυσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, χώροι στάθμευσης και σταθμοί ανεφοδιασμού και φόρτισης θα πρέπει να διατηρούν υψηλά επίπεδα υγιεινής.

  • Στους σταθμούς θα πρέπει να γίνεται η κατάλληλη ρύθμιση της ροής των επιβατών.

  • Όπου δεν μπορούν να εξασφαλιστούν επαρκή επίπεδα σε ό, τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να εξετάζεται το κλείσιμο στάσεων ή σταθμών.

  • Η επιβίβαση θα πρέπει να γίνεται από την πίσω πόρτα και να χρησιμοποιούνται τα παράθυρα αντί του κλιματισμού για τον αερισμό των οχημάτων.

  • Ο καθορισμός των θέσεων θα πρέπει, όπου είναι δυνατόν, να οργανωθεί ούτως ώστε τα μέλη μιας οικογένειας να μπορούν να καθίσουν μαζί, ενώ θα πρέπει να διαχωρίζονται οι μεμονωμένοι επιβάτες.

  • Στα μικρά λεωφορεία (minibus) δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους επιβάτες να κάθονται δίπλα στον οδηγό, εκτός κι αν είναι δυνατός ο φυσικός διαχωρισμός τους απ’ αυτόν.

  • Εάν είναι δυνατόν, οι επιβάτες θα πρέπει να διαχειρίζονται μόνοι τους τις αποσκευές τους.

PreviousNext