Το «μαμούθ» της IVECO (+video)

Τετ, 24/08/2022 - 11:07
Φωτό: IVECO

Μια ασυνήθιστη και πρωτότυπη ιδέα συνέλαβε η IVECO για να λανσάρει το νέο της 4τονο Daily βαν με πάνελ για να αναδείξει τις «κορυφαίες» δυνατότητές του.

Το βαν μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1200 κιλά, να βολέψει 18 κυβικά μέτρα φορτίου και να ρυμουλκεί έως και 3.500 κιλά. Διαθέτει επίσης "City Mode" για να κάνει τους ελιγμούς στην πόλη ακόμα πιο εύκολους.

Το βαν έχει ονομαστεί Chammoth, ένα όνομα το οποίο συνδυάζει το Cheetah και το Mammoth για να απεικονίσει την ευκινησία και τη δύναμη.

Για να προωθήσει το βαν, η IVECO έχει διακοσμήσει το νέο της όχημα με συνθετική γούνα μαμούθ και τσιτάχ, μια ουρά, ακόμη και χαυλιόδοντες. Το ασυνήθιστο βαν θα κάνει επισκέψεις στο Truckfest South East και South West, στον πύργο του Blackpool, στις αποβάθρες του Liverpool, στο Manchester Trafford Center και φυσικά στο Stonehenge.

Η IVECO Daily Chammoth συγκεντρώνει επίσης χρήματα για τις προσπάθειες διατήρησης των απειλούμενων ειδών, με την IVECO να δωρίζει 1 £ στη φιλανθρωπική οργάνωση Aspinall Foundation κάθε φορά που ένα μέλος του κοινού φωτογραφίζει το φορτηγό και το δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας το hashtag «chammoth». Η περιοδεία σε όλη την επικράτεια ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο συνεργαζόμενο πάρκο του Ιδρύματος Aspinall στο Port Lympne στο Κεντ.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία του οχήματος, ο Mike Cutts, IVECO Business Line Director – Light, δήλωσε:

«Το φορτηγό IVECO Daily ενσωματώνει τόσα πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε ότι απολαμβάνουν οι πελάτες μας. Η Chammoth είναι μια ανάλαφρη εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο που φέρνει αυτά στην προσοχή μιας ευρείας ομάδας χειριστών και οδηγών».

Video URL