Τροχοί & TIR

Μανιφέστο IRU για εργαζόμενους και πιο αποτελεσματικές μεταφορές

Οι προτεραιότητες που θέτει.
Τρίτη 16/07/2024 - 12:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η IRU είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ευρωβουλευτές για ένα βιώσιμο, αποτελεσματικό και καινοτόμο τομέα οδικών μεταφορών στην ΕΕ.

«Εκ μέρους των μελών μας σε ολόκληρη την ΕΕ, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο Κοινοβούλιο για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον κρίσιμο ρόλο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις.

Οι πιο επείγουσες προτεραιότητες αφορούν την ανάγκη υποστήριξης της μετάβασης του τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών προς την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργική του αποτελεσματικότητα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά του.

Επιπλέον, πρέπει να ψηφιοποιήσουμε τον τομέα με έξυπνο τρόπο και να αντιμετωπίσουμε τη χρόνια έλλειψη οδηγών που ήδη επηρεάζει την ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε η Διευθύντρια της IRU, Raluca Marian.

Ένα νέο μανιφέστο

Το Μανιφέστο της IRU για πράσινες και αποτελεσματικές μεταφορές και Logistics για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο περιλαμβάνει δράσεις προτεραιότητας σε τρεις τομείς.

Πρώτον, για τους εργαζόμενους του κλάδου, περιγράφει ενέργειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο επάγγελμα του οδηγού και τη βελτίωση της εκπαίδευσής του, καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών ανάπαυσης του οδηγού.

Δεύτερον, για τη στήριξη της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προτεραιότητες – δράσεις για τα πρότυπα CO₂ βαρέων οχημάτων και επένδυση στις πράσινες υποδομές.

Και τέλος, αναφορικά με την ευημερία του κλάδου των μεταφορών, εστιάζει στην ψηφιοποίηση των εγγράφων μεταφοράς και στην ενίσχυση της συνδυασμένης μεταφοράς.

 

PreviousNext