Τροχοί & TIR

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών - Προσωρινή Διοίκηση στην Ο.Φ.Α.Ε.

Μόλις λίγες μέρες μετά την επανεκλογή για 5η φορά του Απόστολου Κενανίδη στη θέση του προέδρου της Ο.Φ.Α.Ε. τοποθετήθηκε με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση. Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με την 1
Τετάρτη 22/07/2020 - 11:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Μόλις λίγες μέρες μετά την επανεκλογή για 5η φορά του Απόστολου Κενανίδη στη θέση του προέδρου της Ο.Φ.Α.Ε. τοποθετήθηκε με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση. Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με την 1497/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία με πρόεδρο τον Γιώργο Πασπάτη, προκειμένου να συμβάλλει «στην πρόοδο της ποινικής διαδικασίας της υπόθεσης για την οποία ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.Ε., που φέρονται ως κατηγορούμενοι, την περίοδο 2008 μέχρι το 2013».

Η δίωξη αφορά υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος της Ο.Φ.Α.Ε. και στρέφεται κατά του σημερινού (και τότε) προέδρου της Ομοσπονδίας και δέκα ακόμη μελών του Δ.Σ. της παραπάνω περιόδου.

Η προσωρινή διοίκηση συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιουλίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

- Γεώργιος Πασπάτης, Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Γαβρήλος Δημήτριος του Γεωργίου, Α' Αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Αλέξανδρος Πουλικίδης του Κων/νου, Β' Αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος του Διαμαντή, Γ' Αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Θεόδωρος Μπαλαλώτης του Τιμολέοντος, Γενικός Γραμματέας της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Κλήμης Κατρακίλης του Ιερεμία, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Φώτης Δανίδης του Δημητρίου, Ταμίας της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Χαρίλαος Σιοροβίγκας του Νικολάου, Μέλος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας

- Λάμπρος Μπαμπάς του Βασιλείου, Μέλος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας.

- Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης σε σώμα ήταν ομόφωνο.

Αμέσως μετά, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως αυτές περιγράφονται συγκεκριμένα στην υπ' αριθμόν 1497/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία 26/6/2020, η οποία σημάνθηκε στις 3/7/2020 και επιδόθηκε στην 0ΦΑΕ στις 13/7/2020, η προσωρινή διοίκηση έλαβε ομόφωνα την απόφαση να αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, στον Γενικό Δ/ντή Τελωνείων και ΕΦΚ, κ. Κων/νο Μουρτίδη καθώς και προς τη Δ/νση Τελωνειακών Διαδικασιών της ΑΑΔΕ, στο οποίο θα γίνεται ενημέρωση για τον διορισμό της προσωρινής διοίκησης, καθώς και με τα ονοματεπώνυμα των Μελών, επισυνάπτοντας και την υπ’ αρθ. 1497/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Να σημειωθεί, πάντως, πως η προσωρινή διοίκηση δεν καταργεί τη σημερινή εκλεγμένη διοίκηση, η οποία συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της, ενώ η προσωρινή διοίκηση, επικεντρώνεται στην υποβοήθηση του ανακριτικού έργου, καθώς τα μέλη της καλούνται να καταθέσουν στον ανακριτή για την υπόθεση. Θα ακολουθήσουν κατόπιν και οι απολογίες των φερόμενων ως κατηγορούμενων.

PreviousNext