Τροχοί & TIR

Αυξήθηκε η επιδότηση αγοράς ταξί και ηλεκτροκίνητου ΙΧ αυτοκινήτου - Θα ακολουθήσουν κίνητρα για τα φορτηγά

Ελκυστικότερα έγιναν τα κίνητρα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων μετά τις ανακοινώσεις του Κωστή Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ηλεκ
Τετάρτη 22/07/2020 - 11:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Ελκυστικότερα έγιναν τα κίνητρα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων μετά τις ανακοινώσεις του Κωστή Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας.

Έτσι, αυξάνεται από το 15% στο 20% η επιδότηση στα φθηνότερα αυτοκίνητα έως 30.000 ευρώ και μπαίνει οροφή στις 6.000 ευρώ (αντί 5.500 ευρώ που αρχικά προβλεπόταν). Ομοίως, αυξάνεται το ποσοστό σε 15% αντί 10% για οχήματα αξίας άνω των 30.000 (με οροφή στις 6.000 ευρώ).

Υψηλότερη γίνεται τώρα η επιδότηση για την αγορά ή μίσθωση ταξί, με την επιδότηση να φτάνει στο 25% και με οροφή τα 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, επιδοτούνται τα ηλεκτρικά σκούτερ με 20% και τα ποδήλατα με 40% και οροφή τα 800 ευρώ.

Έρχονται κίνητρα και για τα φορτηγά

Μιλώντας, κατόπιν, στη Βουλή ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν κίνητρα και για τα φορτηγά καθώς και για ηλεκτρικά βαν για την ανανέωση των εταιρικών στόλων οχημάτων.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε πως στον επικείμενο διαγωνισμό για τα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μεγάλο μέρος αυτών θα είναι ηλεκτρικά.

PreviousNext