Τροχοί & TIR

Μέχρι 450 χιλιόμετρα η εμβέλεια των Volvo FL με τις νέες μπαταρίες

Χάρη στην τοποθέτηση νέων ισχυρότερων μπαταριών, η Volvo αναβαθμίζει δυναμικά τις σειρές FL και FE κάνοντας τα ηλεκτρικά φορτηγά αστικών μεταφορών και μεσαίων διαδρομών ακόμη πιο ελκυστικά. Σύμφωνα
Τρίτη 20/06/2023 - 14:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Χάρη στην τοποθέτηση νέων ισχυρότερων μπαταριών, η Volvo αναβαθμίζει δυναμικά τις σειρές FL και FE κάνοντας τα ηλεκτρικά φορτηγά αστικών μεταφορών και μεσαίων διαδρομών ακόμη πιο ελκυστικά.

Σύμφωνα με τον Σουηδό κατασκευαστή, οι νέες μπαταρίες παρέχουν 42% επιπλέον χωρητικότητα, με αποτέλεσμα τα φορτηγά της σειράς FL να αποκτούν χιλιομετρική εμβέλεια μέχρι 450 χιλ. με μια μόνο φόρτιση και τα φορτηγά FE να φτάνουν τα 275 χιλ.

«Αυτό σημαίνει ότι τα ελαφρά FL εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις των ημερήσιων δρομολογίων που εκτελούν σε μια μέρα οι επιχειρήσεις μεταφορών/ διανομών και αυτό είναι ένα κίνητρο για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων», αναφέρει η Jessica Sandstrom διευθύντρια παραγωγής στη Volvo Trucks.

Είναι σημαντικό να τοποθετούνται στα ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίες υψηλότερης χωρητικότητας, καθώς αυτές έχοντας μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά το ίδιο βάρος, δεν στερούν από το φορτηγό ωφέλιμο φορτίο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των φορτηγών FL FE έχουν ως εξής:

VOLVO FL: Ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 180 kW (245 HP). Μπαταρίες 3-6 με χωρητικότητα 280-565 kWh. Εμβέλεια 450 χιλιόμετρα με 6 μπαταρίες και 280 χιλιόμετρα με 3 μπαταρίες. Και οι δύο τιμές αναφέρονται χωρίς δυναμολήπτη PTO.

VOLVO FE: Δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 225 kW (305 HP). Μπαταρίες 3-4. Εμβέλεια μέχρι 275 χιλιόμετρα με 4 μπαταρίες. Με δυναμολήπτη για την κίνηση εξαρτήματος (π.χ. κάδων σε απορριμματοφόρα) η εμβέλεια με, επίσης, 4 μπαταρίες μειώνεται στα 200 χιλιόμετρα.

PreviousNext