Τροχοί & TIR

Μετατροπές φορτηγών σε ηλεκτρικά από τη Renault Trucks

Η Renault Trucks ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις μετατροπές των πετρελαιοκίνητων φορτηγών σε ηλεκτρικά με τη συνεργασία δύο εξειδικευμένων εταιρειών: Τη Novumtech και την ADEME. Η πρώτη παρέχει την ηλε
Πέμπτη 26/10/2023 - 11:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Renault Trucks ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις μετατροπές των πετρελαιοκίνητων φορτηγών σε ηλεκτρικά με τη συνεργασία δύο εξειδικευμένων εταιρειών: Τη Novumtech και την ADEME. 

Η πρώτη παρέχει την ηλεκτρική γραμμή κίνησης ανάλογα με το μετατρεπόμενο φορτηγό, ενώ η Ademe, το «Γαλλικό Γραφείο για την Οικολογική Μετάβαση» υποστηρίζει οικονομικά το όλο εγχείρημα των μετατροπών.

Στην ανακοίνωσή της, η Renault Trucks αναφέρει ότι δίνει μια δεύτερη ζωή σε ένα παλιό φορτηγό Renault μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό, χωρίς όμως να δώσει στοιχεία κόστους.

Από τεχνικής πλευράς, η μετατροπή ακολουθεί δύο βασικά στάδια. Το πρώτο είναι η αφαίρεση από το πετρελαιοκίνητο δεκάδων εξαρτημάτων, περιλαμβανομένων βέβαια του κινητήρα, του κιβωτίου των δεξαμενών καυσίμου και adblue. Αφαιρούνται, επίσης, τα υδραυλικά συστήματα που λειτουργούν από τον κινητήρα, η τρόμπα καυσίμου, τα καζανάκια και ο συμπιεστής του αέρα για τα φρένα και τις αναρτήσεις κ.α.

Στη θέση τους τοποθετείται το ηλεκτρικό μοτέρ, ο ηλεκτρικός άξονας κίνησης, η συστοιχία των μπαταριών, το σύστημα ελέγχου του ρεύματος προς το μοτέρ, ηλεκτρο-υδραυλική αντλία για την υποβοήθηση του τιμονιού, συμπιεστής για το A/C ηλεκτρικής λειτουργίας, ηλεκτρικός θερμαντήρας για την καμπίνα και αρκετά άλλα εξαρτήματα, τα οποία σε αριθμό είναι κατά πολύ λιγότερα από εκείνα που αφαιρέθηκαν από το πετρελαιοκίνητο.

Στις φωτό, βλέπουμε την «απογύμνωση» ενός 12τονου φορτηγού και την κυκλοφορία του κατόπιν στον αυτοκινητόδρομο ως ηλεκτρικό.

PreviousNext