Τροχοί & TIR

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργάζεται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα. Προωθούμε την εισαγωγή και τη χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε εθνι
Δευτέρα 14/03/2022 - 15:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργάζεται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα. Προωθούμε την εισαγωγή και τη χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο, ενώ υλοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων, με σκοπό την ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο παράρτημα Πτολεμαΐδας, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστο Δήμα.

«Διανύουμε μια εποχή κρίσεων που πολλές φορές αλλάζει τον προγραμματισμό, τους στόχους και την πορεία των δράσεών μας. Το κράτος λαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά μιας δομής διαχείρισης κρίσεων και σε μια τέτοια αλλαγή, τον σημαντικότερο λόγο έχει η δημιουργία ενός ανοιχτού ορίζοντα έρευνας και καινοτομίας, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος, κατόπιν, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) υπογράμμισε τη δυναμική του παρουσία στην Πτολεμαΐδα.

«Το ΕΚΕΤΑ εδραιώνει τον ρόλο της έρευνας και της Τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιφέρειάς μας για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των πόλεων». Η Πτολεμαΐδα αποκτά το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της και την άμεση πρόσβαση που χρειάζεται στα αποτελέσματα της Έρευνας και της καινοτομίας. Η ύπαρξη του ΕΚΕΤΑ στη περιοχή μας και η στήριξή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας σηματοδοτεί τη δυνατότητα να γίνουν οι πόλεις μας και τα συστήματα μεταφορών και ανάπτυξης της περιοχής μας «ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

PreviousNext