Τροχοί & TIR

Μητσοτάκης: Μείωση διοδίων στην Αττική Οδό

Πότε θα εφαρμοστεί.
Τετάρτη 28/08/2024 - 14:08
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Λίγο πριν την υπογραφή της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση των διοδίων κατά περίπου 11%.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (φωτό), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη, όπως οι τιμές των προϊόντων, αλλά και τα διόδια λέγοντας:

«Να δώσω ένα παράδειγμα μόνο από τη σημερινή ατζέντα: θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισ. ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά γι’ αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης».

Η παραπάνω μείωση, η οποία για τα βαρέα φορτηγά θα είναι περίπου 1,2 ευρώ, θα δώσει μια ανάσα στους αυτοκινητιστές της Αττικής και όλων όσων χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο καθημερινά και επανειλημμένα.

Για τα επιβατικά ΙΧ, τα διόδια της Αττικής Οδού από 2,80 ευρώ σήμερα, θα κατέβουν στα 2,50 ευρώ.

PreviousNext