Τροχοί & TIR

MOTOR OIL και ΔΕΗ ίδρυσαν τη HELLENIC HYDROGEN Α.Ε.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. και η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την υπογραφή Συμφωνίας Μετόχων (η Συμφωνία) με σκοπό τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία HELLENIC HYDROGEN Α.Ε. και μετοχική σύνθεση: ΜΟΤΟΡ
Παρασκευή 08/07/2022 - 13:52
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. και η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την υπογραφή Συμφωνίας Μετόχων (η Συμφωνία) με σκοπό τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία HELLENIC HYDROGEN Α.Ε. και μετοχική σύνθεση: ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – 51%, ΔΕΗ – 49%.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης της 13ης Ιανουαρίου 2022 για την πρόθεση δημιουργίας, από τις ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΔΕΗ, Κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης πράσινου Υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνοντας έτσι την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα (Net Zero).

Όπως είχε δημοσιεύσει το ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR στο τεύχος Φεβρουαρίου 2022 «η Κοινοπραξία πιστεύει ότι μπορεί να ηγηθεί της ανάπτυξης της οικονομίας του Υδρογόνου στην Ελλάδα, έχοντας πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της ΔΕΗ Α.Ε., εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα τη δυναμικότητα και τεχνογνωσία της MΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ως μιας εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων στη χώρα».

PreviousNext