Τροχοί & TIR

Μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους προς την Κοπεγχάγη

Δανοί αυτοκινητιστές ΦΔΧ σχεδιάζουν δυναμικές διαμαρτυρίες για τη Δευτέρα 15 Μαΐου και σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα αναμένεται το κλείσιμο των εισόδων στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους προς και
Πέμπτη 11/05/2023 - 15:39
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Δανοί αυτοκινητιστές ΦΔΧ σχεδιάζουν δυναμικές διαμαρτυρίες για τη Δευτέρα 15 Μαΐου και σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα αναμένεται το κλείσιμο των εισόδων στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους προς και από την Κοπεγχάγη.

Οι αυτοκινητιστές ΦΔΧ κατέρχονται σε αυτές τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει πρόσθετο φόρο στο πετρέλαιο από την 1η Ιανουαρίου του 2025 στη βάση ενός προγράμματος μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 70% μέχρι το 2030. Ο πρόσθετος φόρος θα είναι ανάλογος της κατηγορίας ρύπων (euro) του κάθε φορτηγού και θα ενσωματωθεί στα διόδια.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις των Δανών ιδιοκτητών ΦΔΧ πάρθηκε μετά από την ανακοίνωση των αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πρόταση επιβολής του πρόσθετου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

PreviousNext