Τροχοί & TIR

Μπόνους 150 ευρώ/ μήνα στους αστυνομικούς για δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και διαχείρισης άλλων κινδύνων

Το προσωπικό, με τη λήξη της υπηρεσίας του, υποχρεούται στη σύνταξη, υπογραφή και υποβολή ειδικού εντύπου αναφοράς, στο οποίο περιέχονται εξειδικευμένες πληροφορίες που αφορούν και υποβοηθούν τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο ως άνω έργο.
Παρασκευή 11/10/2024 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Οικονομική ανταμοιβή μέχρι 150 ευρώ/ μήνα θα καταβάλλεται στο ένστολο προσωπικό Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης «Επιχειρησιακή ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης για τη συμβολή στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος».

Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε με κοινή υπ. Απόφαση η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 150 ευρώ/ μήνα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στο πλαίσιο της αποστολής των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, με την οποία συμβάλλουν στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στη διαχείριση περιστατικών, κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Το μέγιστο ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των εκατό πενήντα ευρώ (150€) μηνιαίως, το οποίο προκύπτει από το γινόμενο του συνόλου των ημερών παροχής υπηρεσίας επί οχτώ ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (8,33€), ως κοστολογείται έκαστο ειδικό έντυπο αναφοράς που υποβάλλεται, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Για την καταβολή της οικονομικής ανταμοιβής, το προσωπικό, με τη λήξη της υπηρεσίας του, υποχρεούται στη σύνταξη, υπογραφή και υποβολή ειδικού εντύπου αναφοράς, στο οποίο περιέχονται εξειδικευμένες πληροφορίες που αφορούν και υποβοηθούν τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο ως άνω έργο.

Το ειδικό έντυπο αναφοράς συντάσσεται και συνυπογράφεται, αποκλειστικά:

α. από το ένστολο προσωπικό της Α’ και Β’ Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, καθώς και του Α’ και Β’ Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης το οποίο εκτελεί υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους δράσης,

β. Από τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ως άνω Διευθύνσεων, τους Προϊσταμένους των Υποδιευθύνσεων και των Τμημάτων αυτών και τους Βοηθούς αυτών, τους Τμηματάρχες και Βοηθούς αυτών, τους Προϊσταμένους των αλλαγών και Βοηθούς αυτών και τους αξιωματικούς επιθεώρησης των Διευθύνσεων, Υποδιευθύνσεων, Τμημάτων και αλλαγών που εκτελούν υπηρεσία εποχούμενης επιθεώρησης - εποπτείας, καθώς και τους οδηγούς όλων των ανωτέρω,

γ. από το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτελεί υπηρεσία:

γα. προϊστάμενου βάρδιας,

γβ. αξιωματικού υπηρεσίας,

γγ. βοηθού αξιωματικού υπηρεσίας,

γδ. εκφωνητή,

γε. επόπτη τηλεφωνικού κέντρου,

γστ. τηλεφωνητή,

γζ. χειριστή των συστημάτων συναγερμού και

γη. χειριστή του τηλεοπτικού κέντρου.

Αξιοποίηση πληροφοριών

Τα ειδικά έντυπα αναφορών εμπεριέχουν πληροφορίες που η άμεση συλλογή, ανάλυση και αξιοποίησή τους υποβοηθά τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες στην εκπλήρωση της αποστολής τους, η οποία έγκειται στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στη διαχείριση περιστατικών, κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια.

PreviousNext