Τροχοί & TIR

Ναι, στο πρόστιμο των 2 εκ. ευρώ σε Αττική Οδό και Αττικές Διαδρομές

Με δύο σημερινές (Πέμπτη 23/03/22) αποφάσεις των υπ. Οικονομικών και Μεταφορών επιβάλλεται πρόστιμο 1.000.000 στην Αττική Οδό και πρόστιμο, επίσης, 1.000.000 στην εταιρεία Αττικές Διαδρομές για τη δ
Τετάρτη 23/03/2022 - 11:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Αττική Οδός Α.Ε.
Φωτό: Αττική Οδός Α.Ε.

Με δύο σημερινές (Πέμπτη 23/03/22) αποφάσεις των υπ. Οικονομικών και Μεταφορών επιβάλλεται πρόστιμο 1.000.000 στην Αττική Οδό και πρόστιμο, επίσης, 1.000.000 στην εταιρεία Αττικές Διαδρομές για τη διακοπή της κυκλοφορίας από 24 μέχρι 26 Ιανουαρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινητιστών και επιβατών σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Στο σκεπτικό των αποφάσεων αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

«… Η επί μακρόν διακοπή της κυκλοφορίας από την 24.1.2022 έως την 26.1.2022 σε συνδυασμό με την τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός πολιτών και οχημάτων που είχαν εξαιτίας των ως άνω αμελών πράξεων εγκλωβιστεί εντός της οδού και σε διάφορα σημεία αυτής. Η διακοπή της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία αμφοτέρων των κατευθύνσεων της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, που μαρτυρά ότι η διακοπή της κυκλοφορίας δεν αποδίδεται σε προσωρινή και συγκυριακή αδυναμία, αλλά σε συνολικά αμελή, ως προς τις επιβαλλόμενες ενέργειες, συμπεριφορά».

«…Λαμβανομένης υπόψη της διάρκειας της διακοπής της κυκλοφορίας, της έκτασης, των συνεπειών αυτής (μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων οχημάτων, παρατεταμένος χρόνος απεγκλωβισμού τους καθώς και ταλαιπωρίας των εποχούμενων και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών) και του βαθμού υπαιτιότητας του Παραχωρησιούχου ο οποίος θα έπρεπε να ασκεί τον προσήκοντα έλεγχο στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., η οποία με τις ενέργειες των προστηθέντων της συνετέλεσε στη διακοπή της κυκλοφορίας, η Επιτροπή Διερεύνησης εισηγήθηκε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να επιβληθεί τόσο στην Παραχωρησιούχο Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.», όσο και στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.» το ανώτατο ύψος του διοικητικού προστίμου που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 ήτοι 1.000.000€ και μάλιστα σε εκάστη αυτών…».

PreviousNext