Τροχοί & TIR

Νέα DAF XB για μεταφορές/ διανομές

Σε μία λίγο πολύ αναμενόμενη κίνηση, η DAF ανακοίνωσε τη νέα σειρά φορτηγών αστικών και περιφερειακών διανομών XB, η οποία αντικαθιστά τα γνωστά LF στα τονάζ από 7,5 έως 19 τόνους. Η μικρή σειρά της
Πέμπτη 24/08/2023 - 10:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μία λίγο πολύ αναμενόμενη κίνηση, η DAF ανακοίνωσε τη νέα σειρά φορτηγών αστικών και περιφερειακών διανομών XB, η οποία αντικαθιστά τα γνωστά LF στα τονάζ από 7,5 έως 19 τόνους. Η μικρή σειρά της ολλανδικής εταιρείας ήταν η μοναδική που δεν έφερε το γράμμα «X» στην ονομασία του μοντέλου, κάτι που αλλάζει από εδώ και στο εξής. 

Με αυτό τον τρόπο, μετά από 18 μήνες ολοκληρώνεται η πλήρης ανανέωση της γκάμας της DAF, με φορτηγά νέας γενιάς σε όλες τις κατηγορίες. Ειδικά για τα XB, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά DAF XB Electric, τα οποία μπαίνουν σε μαζική παραγωγή σε τρεις εκδόσεις μικτού με διάφορα μήκη μεταξονίου.

Σχεδιασμός, γκάμα

Η νέα γκάμα βασίζεται όπως μαρτυρούν και οι πρώτες φωτογραφίες στον γνωστό σχεδιασμό των LF με κάποιες επεμβάσεις στο εμπρός τμήματα. Οι επιλογές σε καμπίνες αφορούν στις Day, Extended Day and Sleeper Cab. Στο εσωτερικό της καμπίνας ξεχωρίζουν ο νέος, φουλ ψηφιακός (12 ίντσες) πίνακας οργάνων που είναι ο ίδιος με τα μεγάλα DAF τελευταίας γενιάς, και το καινούργιο τιμόνι.

Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί επίσης επενδύσεις καθισμάτων από τα ίδια ακριβώς υλικά που τοποθετούνται και στα μεγάλα XG. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταξόνια από 4,2 έως 6,9 μέτρα, καθώς και μήκη σασί που επιτρέπουν την τοποθέτηση υπερκατασκευών μήκους άνω των 9 μέτρων. Χωρίς να ανακοινώνονται προς το παρόν λεπτομέρειες, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι, το απόβαρο των νέων XB είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία. Υπάρχουν επίσης πολλές, προκαθορισμένες δυνατότητες ως προς την τοποθέτηση των ρεζερβουάρ καυσίμου, AdBlue και αέρα, ανάλογα με τη μεταφορική εφαρμογή και τον τύπο της υπερκατασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες θα διαβάσετε στο τεύχος της 1ης Σεπτεμβρίου.

PreviousNext