Τροχοί & TIR

Νέα γενιά DAF XD για μεταφορές – διανομές

Η DAF μόλις ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει στην έκθεση IAA του Ανόβερο μια εντελώς νέα σειρά φορτηγών, τη DAF XD, για περιφερειακές μεταφορές και αστικές διανομές προϊόντων. Έτσι, έναν χ
Πέμπτη 30/06/2022 - 09:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Η DAF μόλις ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει στην έκθεση IAA του Ανόβερο μια εντελώς νέα σειρά φορτηγών, τη DAF XD, για περιφερειακές μεταφορές και αστικές διανομές προϊόντων.

Έτσι, έναν χρόνο μετά την παρουσίαση των νέων τρακτόρων και φορτηγών μεγάλων αποστάσεων XF, XG και XG+, ο Ολλανδός κατασκευαστής λανσάρει τον προσεχή Σεπτέμβριο το φορτηγό των μεσαίων αποστάσεων ολοκληρώνοντας τη γκάμα και καλύπτοντας τις βασικές μεταφορικές εφαρμογές.

Χαμηλή καμπίνα, διευρυμένο παρμπρίζ, μεγάλα πλαϊνά παράθυρα και αεροδυναμική σχεδίαση είναι τα εξωτερικά γνωρίσματα του νέου φορτηγού, τα οποία ταυτόχρονα παρέχουν στον οδηγό εύκολη πρόσβαση και άμεση ορατότητα. Παράλληλα, βελτιώνονται τα επίπεδα ασφάλειας χάρη στο DAF Corner View και στο DAF Digital Camera System, τα οποία αφενός εξαλείφουν τα τυφλά σημεία και αφετέρου παρέχουν μέσω καμερών ολόπλευρη και πίσω θέαση.

Αν και φορτηγό μεταφορών – διανομών, η καμπίνα του νέου DAF XD είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη με συνολικό εσωτερικό όγκο 10 κυβ. μέτρων. Επιπλέον, το ταμπλό και οι μοχλο-διακόπτες ακολουθούν τη δική τους εργονομία σε αρμονία με τη χαμηλή θέση οδήγησης.

Σημαντική είναι και η συμβολή των αναρτήσεων που κάνουν πιο άνετο το ταξίδι και πιο ξεκούραστη τη δουλειά του οδηγού.

Το νέο DAF XD έρχεται με τον, επίσης, νέο κινητήρα πετρελαίου PACCAR MX-11 χαμηλών ρύπων με αποδόσεις ισχύος από 355 μέχρι 445 HP.

Η παραγωγή του DAF XD θα ξεκινήσει μέσα στο προσεχές φθινόπωρο.

PreviousNext