Τροχοί & TIR

Νέα VW Transporter και Caravelle: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες

Το μοντέλο της Volkswagen μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Ford Transit Custom νέας γενιάς, και οι κύριες διαφορές των δύο μοντέλων είναι κυρίως αισθητικές
Δευτέρα 05/08/2024 - 14:22
Κοινοποίηση στα Social Media
opel

Μετά από αρκετούς μήνες στη διάρκεια των οποίων η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα διέρρεε με το σταγονόμετρο διάφορα teasers για το επερχόμενο νέο Transporter, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου έβδομης γενιάς. 

Το μοντέλο της Volkswagen μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Ford Transit Custom νέας γενιάς, και οι κύριες διαφορές των δύο μοντέλων είναι κυρίως αισθητικές, με το νέο Transporter –ειδικά στο εμπρός ένα τρίτο του αμαξώματος- να έχει δικό του, αποκλειστικό ντιζάιν που παραπέμπει στα τελευταίας εσοδείας επιβατικά οχήματα του γκρουπ Volkswagen. 

vw

Όπως έχουμε δει και με άλλα ελαφρά επαγγελματικά των δύο συνεταίρων που μοιράζονται ίδιες πλατφόρμες, η κάθε εταιρεία φροντίζει να διαχωρίζει όσο το δυνατόν πιο πολύ το μοντέλο που φέρει το λογότυπό της, ώστε να διαφυλάσσεται η (σχεδιαστική) ταυτότητα του κάθε μοντέλου. 

Οι προβολείς LED, τα πίσω φώτα LED, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με λειτουργία Auto Hold, τα ψηφιακά όργανα 12 ιντσών (Digital Cockpit), το σύστημα infotainment (που περιλαμβάνει DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, online υπηρεσίες και οθόνη αφής 13 ιντσών) είναι όλα στάνταρ μαζί με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, το σύστημα Keyless Start, τον αισθητήρα βροχής, το Lane Assist, το Autonomous Emergency Braking και το Dynamic Road Sign Display.

vw


Στοιχεία εκμετάλλευσης


Το νέο Transporter έχει αυξηθεί σε μέγεθος σε σύγκριση με το Transporter T6.1 το οποίο αντικαθιστά. Τώρα έχει μήκος 5.050 χιλιοστά (αύξηση κατά 146 χιλιοστά) και το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 97 χιλιοστά στα 3.100. Ένα μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο με επιπλέον 400 χιλιοστά θα ακολουθήσει, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο μήκη αμαξώματος και συνολικό μήκος έως 5.450 χιλιοστά, καθώς και δύο επιλογές ύψους οροφής. Το πλάτος του Transporter έχει επίσης αυξηθεί στα 2.032 χιλιοστά, ή 128 χιλιοστά επιπλέον σε σχέση με το T6.1.

 Στο πίσω τμήμα της «κλούβας» αυτό σημαίνει ότι το μέγιστο πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών έχει αυξηθεί κατά 148 χιλιοστά στα 1.392 χιλιοστά. Συνολικά, το μήκος του χώρου φόρτωσης για το Transporter με το στάνταρ μεταξόνιο είναι 2.602 χιλιοστά, ενώ το μοντέλο με το μακρύ μεταξόνιο αυξάνει το μήκος φόρτωσης στα 3.002 χιλιοστά. Με την αύξηση των διαστάσεων του Volkswagen Transporter αυξήθηκε και ο όγκος φόρτωσης. 

Πλέον υπάρχει συνολικός όγκος 5,8 κυβικά μέτρα για το μοντέλο με το στάνταρ μεταξόνιο και τη στάνταρ οροφή, ενώ το μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο και ψηλή οροφή φτάνει τα 9,0 κυβικά μέτρα. Το νέο Transporter θα έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 1,33 τόνους και ικανότητα ρυμούλκησης έως 2,8 τόνους, ανάλογα με την έκδοση.

vw


Γραμμή μετάδοσης κίνησης


Ως προς τους κινητήρες και τη γραμμή μετάδοσης κίνησης, τα σχετικά στοιχεία ήταν ήδη γνωστά από την αντίστοιχη γκάμα της Ford: τρεις ντίζελ TDI σε εκδόσεις ισχύος 100, 150 και 170 hp, με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να ακολουθούν με ισχύ 100 kW (136 PS), 160 kW (218 PS) και 210 kW (286 PS) και χωρητικότητα μπαταρίας στα 64 kWh. Θα υπάρχει επίσης ένα plug-in υβριδικό μοντέλο με την ονομασία Transporter eHybrid, το οποίο αποδίδει 232 ίππους. 

Τα μοντέλα TDI και eHybrid διατίθενται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά θα υπάρχει επίσης μια έκδοση που θα υιοθετεί το περίφημο όνομα 4MOTION της VW με σύστημα τετρακίνησης που θα διατίθεται για τους δύο υψηλότερους κινητήρες TDI. Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πισωκίνητα, ενώ μια τετρακίνητη έκδοση σχεδιάζεται επίσης για αργότερα στη διάρκεια ζωής του μοντέλου.

bulli

 Ο ισχυρότερος κινητήρας TDI των 170 ίππων θα διατίθεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ενώ ο μεσαίος κινητήρας των 150 ίππων θα μπορεί να έχει το ίδιο κιβώτιο ως επιλογή έναντι του στάνταρ χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα θα διαθέτουν και τα δύο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Το Volkswagen Caravelle τέλος, θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, με ένα μοντέλο εισαγωγικού επιπέδου, μεσαίου εξοπλισμού προδιαγραφών Life και την κορυφαία έκδοση Style. Υπάρχει επίσης η έκδοση PanAmericana για τους πελάτες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το όχημα και σε πιο δύσκολες διαδρομές - ένα όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν με το θρυλικό βαν Bulli και αποτελεί επίσης επίπεδο εξοπλισμού στο Volkswagen Amarok.

 

PreviousNext