Τροχοί & TIR

Νέες κυκλοφοριακές συνθήκες δημιουργεί ο «μεγάλος περίπατος της Αθήνας»

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και για τους επόμενους 6 μήνες προχωρεί η κυβέρνηση αποδεχόμενη την πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία του «μεγάλου περιπάτου της Αθήνας», ένα
Δευτέρα 25/05/2020 - 10:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και για τους επόμενους 6 μήνες προχωρεί η κυβέρνηση αποδεχόμενη την πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία του «μεγάλου περιπάτου της Αθήνας», ένα σχέδιο που φιλοδοξεί να προσελκύσει περισσότερους πολίτες για μια βόλτα στο κέντρο.

Το σύνολο του Περιπάτου εκτός των ήδη διαμορφωμένων οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει την διαδρομή Β. Αμαλίας, Β. Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού, καθώς και την περιοχή της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου. Η παρέμβαση θα περιλάβει και την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), από την Ομόνοια ως την πλατεία Αιγύπτου για την ενοποίηση του Περιπάτου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε επόμενο στάδιο θα υλοποιηθεί και η σύνδεση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος, ώστε να συμπεριληφθεί στον Περίπατο και ο συγκεκριμένος, μοναδικός αρχαιολογικός χώρος.

Στην παραπάνω περιοχή και μεταξύ των οδών Μητροπόλεως - Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων, θα απαγορευτεί με ανάρτηση πινακίδων η κυκλοφορία όλων των οχημάτων με εξαίρεση τα οχήματα μονίμων κατοίκων, τα οχήματα από και προς χώρους στάθμευσης, τα ταξί, μόνο για επιβίβασή ή αποβίβαση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και τα φορτηγά για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Για την είσοδο των φορτηγών στη συγκεκριμένη περιοχή, θα πρέπει οι οδηγοί τους να έχουν τα ανάλογα παραστατικά αποστολής, φόρτωσης κ.λπ.

PreviousNext