Τροχοί & TIR

Μέσω ΚΕΠ ίδρυση σχολής οδηγών

Τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών προωθούν κοινή υπ. απόφαση με την οποία οι επαγγελματίες εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέσ
Τρίτη 26/05/2020 - 16:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών προωθούν κοινή υπ. απόφαση με την οποία οι επαγγελματίες εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέσω ΚΕΠ αναγγελία έναρξης επαγγέλματος και ίδρυσης σχολής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών.

Συνοπτικά, οι επαγγελματικές δραστηριότητες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εντάσσονται στο σύστημα των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) και διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «η απλούστευση των διαδικασιών για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών είναι άλλη μια σημαντική δράση που καθιστά το κράτος φιλικότερο προς τον πολίτη. Μέσω των ΚΕΠ, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σύντομα και εύκολα αναγγελία έναρξης επαγγέλματος και ίδρυσης σχολής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών, συγκεντρώνοντας σε μια αίτηση όλα τα δικαιολογητικά. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η γραφειοκρατία για τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα, διευκολύνεται ο έλεγχος από την πλευρά των υπηρεσιών».

PreviousNext