Τροχοί & TIR

Μόνο με κρατική ενίσχυση η διάσωση της Renault

Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις βρίσκεται η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault με τη γαλλική κυβέρνηση και το υπ. Οικονομικών, προκειμένου να επιτύχει οικονομική ενίσχυση και να αποφύγει την κα
Δευτέρα 25/05/2020 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις βρίσκεται η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault με τη γαλλική κυβέρνηση και το υπ. Οικονομικών, προκειμένου να επιτύχει οικονομική ενίσχυση και να αποφύγει την κατάρρευσή της μετά τη συσσώρευση τεράστιων ζημιών εξαιτίας και της πανδημίας του κοροναϊού.

Δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου κάνουν λόγο για άμεσο δανεισμό ύψους 5 δισ. ευρώ, όμως ο υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες, δήλωση που ερμηνεύτηκε ότι απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου διάσωσης που προφανώς περιλαμβάνει το κλείσιμο εργοστασίων και τη μείωση της παραγωγής.

Αλλά και η σύμμαχος αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan, βρίσκεται, επίσης, σε δυσμενή θέση και εξετάζει το δικό της σχέδιο διάσωσης με περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας και μείωση της παραγωγής των αυτοκινήτων που προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης.

PreviousNext