Τροχοί & TIR

Νέο άλμα στον Πειραιά

Αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς η διακίνηση κοντέινερ στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά που διαχειρίζεται η ΣΕΠ, θυγατρική της Cosco Shipping Ports. Όπως ανακοίνωσε η κινεζική ετα
Τετάρτη 17/07/2019 - 09:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς η διακίνηση κοντέινερ στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά που διαχειρίζεται η ΣΕΠ, θυγατρική της Cosco Shipping Ports.

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, το πρώτο εξάμηνο του 2019 από τους δύο προβλήτες της Cosco διακινήθηκαν συνολικά 2.569,9 χιλιάδες teu καταγράφοντας μία άνοδο κατά 23,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, όταν από τους ίδιους προβλήτες είχαν διακινηθεί 2.075,5 χιλιάδες teu.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αν αυτή η ανοδική τάση συνεχιστεί, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μαζί με αυτή του προβλήτα Ι θα ξεπεράσει τα 5,7 εκ. teu.

Αξιόλογα της τάξης των 800 εκ. ευρώ, είναι και τα έσοδα για το δημόσιο χάρη στις μεγάλες επενδύσεις που έδωσαν δυναμική ώθηση στο λιμάνι. Σύμφωνα με τον deputy manager public relations της ΟΛΠ Α.Ε., Νεκτάριο Δεμενόπουλο, οι επενδύσεις στο container terminal έχουν συμβάλει στη δημιουργία σχεδόν 2.000 άμεσων θέσεων εργασίας που απασχολούνται σε διάφορους τομείς λιμενικών υπηρεσιών και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις σε συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα, διαχείριση αποβλήτων κ.α.

PreviousNext