Τροχοί & TIR

Νέο Ford Transit Custom Van

Προωθητική ενέργεια για το νέο (και ετοιμοπαράδοτο) Ford Transit Custom Van
Κυριακή 25/08/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το νέο Ford Transit Custom Van, νικητής του βραβείου «Van of the Year 2024», είναι τώρα άμεσα διαθέσιμο στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων της Ford Motor Ελλάς. 

Η απόκτησή του μεσαίου –και νεότερου της ευρωπαϊκής αγοράς- van της Ford Pro, είναι τώρα πιο εύκολη από ποτέ, με προωθητική ενέργεια, η οποία ισχύει τόσο για αγορά τοις μετρητοίς, όσο και για leasing, και η οποία "τρέχει" Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

.

Το μηνιαίο μίσθωμα Ford Lease ανέρχεται σε 369€ (χρηματοδότηση Ford Finance 5,99%). Οι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις μήκους αμαξώματος, κοντό και μακρύ (H1L1 και H1L2 αντίστοιχα). Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό ύψος παραμένει κάτω από τα 2 μέτρα, για απρόσκοπτη πρόσβαση σε χώρους και πάρκινγκ χαμηλού ύψους. 

Η νέα γενιά του bestseller της Ford Pro συνδυάζεται με αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες και προσφέρει βελτιωμένα στοιχεία εκμετάλλευσης. Στην έκδοση 320 Η1L2, τη μεγαλύτερη δηλαδή διαθέσιμη αυτή τη στιγμή ως προς τις μεταφορικές δυνατότητες και τα στοιχεία εκμετάλλευσης. Τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα διατίθενται με τον δίλιτρο ντίζελ EcoBlue κινητήρα,
σε έκδοση ισχύος 136PS –η γκάμα περιλαμβάνει και εκδόσεις ισχύος 150 και 170 PS- ο οποίος έχει δεχθεί σειρά αναβαθμίσεων που οδήγησαν σε μείωση της κατανάλωσης κατά 6%. 

.

Να σημειωθεί ότι, ως προς τις εκδόσεις ισχύος του κινητήρα EcoBlue, η χρυσή τομή της γκάμας είναι ο κινητήρας των 136 PS, καθώς αποδίδει την ίδια ακριβώς μέγιστη ροπή με τον 150άρη (360 Nm μεταξύ 1.500 με 2.500 σ.α.λ.) και είναι ο πλέον αποδοτικός.

Ως προς τη μετάδοση της κίνησης, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ή το ιδιαίτερα προηγμένο αυτόματο 8 σχέσεων. Πέρα από τη γενικότερη άνεση οδήγησης και τις ομαλές και αστραπιαίες αλλαγές, η επιλογή του αυτόματου σασμάν απελευθερώνει και ωφέλιμο όγκο στο εσωτερικό. Το μέγιστο ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης είναι 3.002 χιλιοστά, ο συνολικός όγκος φόρτωσης 5,8 με 6,8 κυβικά μέτρα, και στην «κλούβα» θα χωρέσουν 3 ευρωπαλέτες. Ιδιαίτερα υψηλό για την κατηγορία είναι το ωφέλιμο φορτίο στα 1.235 κιλά. 

.

Τα επίπεδα εξοπλισμού που μπορούν να επιλεγούν είναι Εκδόσεις Trend, Limited, Active, Sport, ενώ το νέο Transit Custom Van μπορεί να παραγγελθεί και ως AWD. Ο βασικός εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος για τα δεδομένα της κατηγορίας, και πέρα από τα πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, ο πίνακας οργάνων είναι 100% ψηφιακός, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι εκδόσεις φέρουν στον στάνταρ εξοπλισμό την εντυπωσιακή 13ιντση οθόνη με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 4, με την έκδοση Trend να είναι πληθωρικά εξοπλισμένη. Στη γκάμα προσφέρονται επίσης Keyless Entry και Start, βάση για επαγωγική φόρτιση κινητού, ψηφιακός βοηθός Alexa, Android Auto και Apple Car Play, καθώς και στάνταρ μόντεμ 5G που επιτρέπει τη σύνδεση στις υπηρεσίες τηλεματικής της Ford Pro, ασύρματα updates και ενημερώσεις για τη συντήρηση του οχήματος. 

.

Το νέο Transit Custom Van έχει αποσπάσει και την κορυφαία διάκριση Platinum από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP
για το επίπεδο της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που προσφέρει.

Έχουν ξεκινήσει επίσης οι παραγγελίες στη χώρα μας και για τις εκδόσεις με εναλλακτική γραμμή μετάδοσης κίνησης, 2.5L PHEV, 233PS, μπαταρία 11,8KWh, αυτονομία έως 57χλμ., καθώς και για το αμιγώς ηλεκτρικό E-Τransit Custom. 

.

Τα E-Transit Custom φέρουν μία μπαταρία ιόντων λιθίου (NMC) 64 kWh, με τον πελάτη να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εκδόσεις ισχύος του ηλεκτρικού μοτέρ στα 100 ή 160 kW (135 και 215 PS αντίστοιχα) –η ροπή και στις δύο περιπτώσεις είναι 415 Nm. 

Οι πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα για αμφότερα τα BEV και PHEV μοντέλα, εκτιμάται πως θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο.

.
PreviousNext