Τροχοί & TIR

Νέο Mazda BT-50 (+VIDEO)

Παίρνοντας ως βάση το νέο Isuzu D-MAX, η Mazda Motor Corporation δημιούργησε τη δεύτερη γενιά του Mazda BT-50, με την ιαπωνική εταιρεία να επιλέγει την αγορά της Αυστραλίας για να πραγματοποιήσει μέ
Παρασκευή 19/06/2020 - 11:44
Κοινοποίηση στα Social Media
Παρουσιάστηκε το αυστραλιανών προδιαγραφών, νέο Mazda BT-50.
Παρουσιάστηκε το αυστραλιανών προδιαγραφών, νέο Mazda BT-50.

Παίρνοντας ως βάση το νέο Isuzu D-MAX, η Mazda Motor Corporation δημιούργησε τη δεύτερη γενιά του Mazda BT-50, με την ιαπωνική εταιρεία να επιλέγει την αγορά της Αυστραλίας για να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου.

Το νέο pick-up, στην Double Cab έκδοση 4x4 αυστραλιανών προδιαγραφών, έχει μήκος 5.280 χλστ., πλάτος 1.870 χλστ. και ύψος 1.790 χλστ., με το μεταξόνιό του να εκτείνεται στα 3.125 χλστ. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.065 κιλών και ελκτική ικανότητα έως και 3,5 τόνων, τιμές που υπόκεινται στους κατά τόπους περιορισμούς του Νόμου. Ο κύκλος στροφής του πενταθέσιου pick-up είναι στα 12,2 μέτρα.

Σημειώνεται, πως το μοντέλο που θα διατίθεται στην Αυστραλία θα εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος αποδίδει ισχύ 190 ίππων/3.600 σ.α.λ. και ροπή 450 Nm/1.600-2.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τη Mazda να μην ανακοινώσει ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που θα δούμε στην Ευρώπη, ούτε και το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματός του.

Σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι αφορά τη μορφή του νέου Mazda BT-50, οι σχεδιαστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όχημα πλήρως διαφοροποιημένο από το νέο Isuzu D-MAX, προσδίδοντάς του τα αισθητικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας «Kodo-Soul of Motion» που διέπει όλα τα μοντέλα της μάρκας. Την εξωτερική εμφάνιση του οχήματος αναβαθμίζουν οι δίχρωμοι τροχοί αλουμινίου, που φοράνε ελαστικά διάστασης 265/60 R18.

Στο εσωτερικό του νέου Mazda BT-50, κυριαρχεί η γνωστή ποιοτική εικόνα των μοντέλων της εταιρείας, οι άνθρωποι της οποίας χαρακτηρίζουν την καμπίνα του νέου pick-up ως «ανθρωποκεντρική». Κυρίαρχο στοιχείο, δίχως αμφιβολία, είναι η ευμεγέθης οθόνη αφής του συστήματος infotainment, η οποία είναι εργονομικά τοποθετημένη, καταλαμβάνοντας το κεντρικό τμήμα του ταμπλό.

Υπενθυμίζεται, πως το πρώτης γενιάς Mazda BT-50 είχε παρουσιαστεί το 2006, στηριζόμενο στο Ford Ranger της εποχής, καθώς τότε η Mazda ανήκε στη «μπλε οβάλ» εταιρεία. Στο νέο μοντέλο θα επανέλθουμε, όταν υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την ευρωπαϊκή του παρουσία. Μέχρι τότε, δείτε παρακάτω το βίντεο της Mazda Αυστραλίας από την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου.

Video URL
PreviousNext