Τροχοί & TIR

Ranger Thunder: Ο κεραυνός της Ford (+VIDEO)

Η Ford ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του Ranger Thunder, μιας σπέσιαλ έκδοσης για το «Pick-Up της Χρονιάς 2020». Η νέα έκδοση τοποθετείται ένα σκαλοπάτι μεν πάνω από το Wildtrak, απέχει πάντως από
Σάββατο 13/06/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του Ranger Thunder, μιας σπέσιαλ έκδοσης για το «Pick-Up της Χρονιάς 2020».

Η νέα έκδοση τοποθετείται ένα σκαλοπάτι μεν πάνω από το Wildtrak, απέχει πάντως από το πολεμικών διαθέσεων και ουσιαστικά χειροποίητο από το τμήμα Performance της εταιρείας, Raptor που παραμένει το πιο εξεζητημένο διπλοκάμπινο της αγοράς.

Το Thunder θα παραχθεί σε συνολικά 4.500 μονάδες, μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά, και ξεχωρίζει κυρίως από αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση στοιχεία σχεδιασμού στο αμάξωμα και το εσωτερικό, καθώς και τη μακρά λίστα βασικού εξοπλισμού. Η στόχευση είναι προφανής: το Thunder κλείνει τρόπον τινά το κενό από το χλιδάτο Wildtrak έως το ακραία στημένο, φοβερό και τρομερό Raptor, προσφέροντας τη χλιδή του πρώτου, και κάποια επιπλέον στοιχεία μοναδικότητας και πρεστίζ.

Όλη η πολυτέλεια του Wildtrak, μπόνους η μοναδικότητα

Το Ranger Thunder βασίζεται στην έκδοση Wildtrak, προσφέροντας τα ίδια ακριβώς στοιχεία εκμετάλλευσης. Κινητήρας είναι ο γνωστός πετρελαιοκινητήρας Bi-Turbo Ford EcoBlue των 2 λίτρων, ισχύος 213 PS με μέγιστη ροπή 500 Nm. Το 10άρι αυτόματο κιβώτιο της Ford αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό.

Το εξοπλιστικό πακέτο είναι ένα, και το ίδιο συμβαίνει με το αισθητικό κομμάτι, τον διάκοσμο και τη βαφή, κάτι λογικό αφού αυτά αποτελούν το «ειδικό» της έκδοσης, και αποτελούν ενιαίο σύνολο. Το Thunder διατίθεται σε χρώμα «Sea Grey» με ειδικές, μαύρες 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Οι γρίλιες της μάσκας, ο πίσω προφυλακτήρας, τα πλαϊνά σκαλοπάτια, τα περιγράμματα των φώτων ομίχλης, η μπάρα στην καρότσα και οι χειρολαβές είναι βαμμένα σε Ebony Black, ενώ άλλες λεπτομέρειες, όπως το έντονο κόκκινο στη μάσκα και στις μπάρες δημιουργούν ένα έντονο κοντράστ που συμπληρώνεται από τα ανάγλυφα σήματα «Thunder» στις εμπρός πόρτες και την πόρτα της καρότσας, και το μαύρο ματ λογότυπο «Ranger». Τα LED φώτα ημέρας σχηματίζουν σκούρα δαχτυλίδια, όπως συμβαίνει και με τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται με επιτυχία στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα είναι ενδεδυμένα με μαύρο Ebony δέρμα, με έντονες κόκκινες ραφές, ανάγλυφα σηματάκια με το όνομα της έκδοσης, και την ίδια θεματολογία να συνεχίζεται στο φουλ δερμάτινο ταμπλό, στον πίνακα οργάνων, τη στεφάνη του τιμονιού και πάει λέγοντας. Όμορφη, επίσης, λεπτομέρεια είναι και τα μαύρα ματ πατάκια, που συνδυάζονται αρμονικά με το κόκκινο φως των μαρσπιέ.

Όσο θελκτικό κι αν δείχνει το Ranger Thunder δεν θα έρθει στη χώρα μας, καθώς η ελληνική Ford δεν έκρινε σκόπιμη την εισαγωγή του μοντέλου, κι εύλογα θα λέγαμε: οι πελάτες αν θέλουν κάτι παραπάνω από το επιβλητικό Wildtrak, δεν θα μείνουν στα μισά του δρόμου, αλλά θα πάνε απευθείας στη φοβερή ημιαγωνιστική κατασκευή που ακούει στο όνομα Raptor, για το οποίο η ζήτηση -εν μέσω πανδημίας- παραμένει (ναι, στην Ελλάδα) σε εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα.

Video URL
PreviousNext