Το νέο ελαστικό λεωφορείων MICHELIN X Coach Z, προσφέρεται σε διάσταση 295/80 R22,5, διαθέτει σημάνσεις M+S και 3PMSF, έχει τη δυνατότητα για ξανασκάλισμα και αναγόμωση και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στον κινητήριο όσο και στον κατευθυντήριο άξονα του οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει 16% περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, X COACH HL Z, χάρη στις τεχνολογίες Regenion και Infinicoil.

Αναλυτικότερα, με την τεχνολογία Regenion, οι ειδικά διαμορφωμένες αυλακώσεις εξασφαλίζουν ελάχιστη παραμόρφωση των μπλοκ του πέλματος, μειώνοντας την αντίσταση κύλισης και συνεπακόλουθα την κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, οι διαμήκεις αυλακώσεις αυτό-αναγεννούνται καθώς το ελαστικό φθείρεται, προσφέροντας υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και έλξης. Ακόμα, οι τεχνικές 3D εκτύπωσης στην κατασκευή των καλουπιών, επιτρέπουν την παραγωγή σκαλίσματος και αυλακώσεων που φαρδαίνουν καθώς φθείρεται το ελαστικό.

Σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία Infinicoil, αυτή αποτελεί μία συνεχή ατσάλινη ζώνη μήκους 400 μέτρων (ανάλογα το μέγεθος του ελαστικού) μέσα στο σκελετό του ελαστικού. Η εν λόγω ζώνη καθιστά το ελαστικό πιο ανθεκτικό και βελτιώνει το ίχνος του στο οδόστρωμα. Έτσι, η στιβαρή δομή του ελαστικού προσφέρει υψηλό δείκτη φορτίου και όταν τοποθετείται στον κατευθυντήριο άξονα, το X Coach Z αντέχει φορτίο έως και 7,5 τόνους.