Τροχοί & TIR

Ο ένας έβλεπε ταινία, ο άλλος παρακολουθούσε ποδόσφαιρο. Απολύθηκαν και οι δύο Ιταλοί οδηγοί

Ο δημόσιος συγκοινωνιακός φορέας της Ρώμης ATAC ανακοίνωσε την απόλυση οδηγού λεωφορείου που ενώ εκτελούσε δρομολόγιο παρακολουθούσε ταινία σε μικρό laptop πάνω στο τιμόνι του λεωφορείου. Την ίδια τ
Τετάρτη 09/11/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
ιταλοι

Ο δημόσιος συγκοινωνιακός φορέας της Ρώμης ATAC ανακοίνωσε την απόλυση οδηγού λεωφορείου που ενώ εκτελούσε δρομολόγιο παρακολουθούσε ταινία σε μικρό laptop πάνω στο τιμόνι του λεωφορείου.

Την ίδια τύχη είχε και άλλος οδηγός ο οποίος μία εβδομάδα νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο παρακολουθούσε ποδόσφαιρο.

Η εταιρεία ATAC ανακοίνωσε ότι έλαβε υλικό από επιβάτη ο οποίος βιντεοσκόπησε τον οδηγό του λεωφορείου που εκτελούσε τη γραμμή μεταξύ Saxa Rubra και Piazaza Risorgimento κοντά στο Βατικανό. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η ATAC επιβεβαίωσε άμεσα την καταγγελία με τη βοήθεια ελεγκτή που επιβιβάστηκε σε στάση και διαπίστωσε ότι πραγματικά ο οδηγός παρακολουθούσε ταινία. Αμέσως έδωσε εντολή το λεωφορείο να παραμείνει στη στάση οπότε αντικαταστάθηκε ο παραβάτης οδηγός ο οποίος ας σημειωθεί απολύθηκε πριν την ολοκλήρωση της βάρδιάς του. Ανάλογη μεταχείριση είχε ένα μήνα πριν και ο οδηγός -φανατικός φίλαθλος- που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο όταν σε κάποια στιγμή φρέναρε απότομα το λεωφορείο με αποτέλεσμα αρκετοί όρθιοι επιβάτες να πέσουν ένας πάνω στον άλλον.

Ακολούθησαν καταγγελίες συνοδευόμενες από βίντεο επιβάτη και ο οδηγός απολύθηκε άμεσα.

"Δυστυχώς κάποιοι ανεύθυνοι αμαυρώνουν με τις πράξεις τους τον οργανισμό που απασχολούνται 11.000 εργαζόμενοι",  ήταν το σχόλιο του διευθυντή της εταιρείας ATAC.

Πηγή: wanted in rome

Σημείωση: Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ματς που παρακολουθούσε ήταν μεταξύ της Λάτσιο και της Midtjylland, ομάδα της Δανίας, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

PreviousNext