Τροχοί & TIR

Ο γαλλικός όμιλος PSA εξαγόρασε την Opel/Vauxhall

Έδωσαν τα χέρια και 2,2 δις. ευρώ. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο γαλλικός όμιλος Peugeot-Citroen εξαγόρασε και ελέ
Τετάρτη 08/03/2017 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Έδωσαν τα χέρια και 2,2 δις. ευρώ. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο γαλλικός όμιλος Peugeot-Citroen εξαγόρασε και ελέγχει πλέον την Opel-Vauxhall που ανήκε στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της GM (General Motors).

Με παρουσία 17 χρόνων στην Ευρώπη, ο αμερικανικός κολοσσός δεν κατάφερε να φέρει σε κερδοφορία την Opel/Vauxhall παρά τις υψηλές πωλήσεις που είχαν οι συγκεκριμένες μάρκες σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι η GM δέχθηκε το τίμημα των 2,2 δισ. που προσέφερε ο γαλλικός όμιλος και αποχωρεί από την Ευρώπη αφήνοντας στη Peugeot/Citroen μια σειρά εργοστασίων και έτοιμες πωλήσεις 1,2 εκ. οχημάτων/χρόνο.

Με το παραπάνω νούμερο, ο γαλλικός όμιλος προβλέπει συνολικές πωλήσεις 4,3 εκ. αυτοκινήτων ετησίων που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 16% στην Ευρώπη, το δεύτερο υψηλότερο, καθώς την πρώτη θέση στις πωλήσεις διατηρεί η Volkswagen με μερίδιο 24%.

PreviousNext