Τροχοί & TIR

Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών. Ένα WattHub με 42 φορτιστές

Στο Geldermalsen της Ολλανδίας δημιουργήθηκε το πρώτο μεγάλο WattHub που συγκεντρώνει ηλεκτρική ισχύ 3,6 MW για τη γρήγορη φόρτιση βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών. Ο σταθμός βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητ
Τρίτη 10/10/2023 - 10:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Kempower
Φωτό: Kempower

Στο Geldermalsen της Ολλανδίας δημιουργήθηκε το πρώτο μεγάλο WattHub που συγκεντρώνει ηλεκτρική ισχύ 3,6 MW για τη γρήγορη φόρτιση βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών.

Ο σταθμός βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο Α15 που συνδέει το Ρότερνταμ με τη Γερμανία και τον οποίο ακολουθούν καθημερινά χιλιάδες φορτηγά ανάμεσα στα οποία και ένας πολύ μικρός αριθμός ηλεκτρικών. Ωστόσο, οι επενδυτές του WattHub κρίνουν ότι ο αριθμός των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών τείνει συνεχώς αυξανόμενος και ο σταθμός στο Geldermalsen θα εξυπηρετεί όλο και περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός θα παράγει την ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από φωτοβολταϊκά και ανεμόμυλους, δηλαδή με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Όπως έγινε γνωστό, ο σταθμός περιλαμβάνει 42 φορτιστές και σύντομα οι οδηγοί των ηλεκτρικών φορτηγών, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους, θα μπορούν να βλέπουν τη διαθεσιμότητα των φορτιστών, αν δηλαδή είναι ελεύθεροι ή για να κρατήσουν σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: trans.info

PreviousNext