Τροχοί & TIR

Η MALETSCHEK – SAKAROGLOU για την ασφάλιση των Φορτηγών: Μια Κρίσιμη Ανάγκη σε Περιόδους Καταστροφών

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βιώνει μια σειρά από φυσικές καταστροφές που προκαλούν σοβαρές ζημιές και απώλειες σε εκατοντάδες φορτηγά και οχήματα, πλήττοντας τόσο τις ιδιωτικές περιουσίες όσο και
Τρίτη 10/10/2023 - 12:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βιώνει μια σειρά από φυσικές καταστροφές που προκαλούν σοβαρές ζημιές και απώλειες σε εκατοντάδες φορτηγά και οχήματα, πλήττοντας τόσο τις ιδιωτικές περιουσίες όσο και παρακωλύοντας την ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και οι φωτιές στον Ασπρόπυργο αποτελούν δύο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτών των καταστροφών.

Σε τέτοιες στιγμές κρίσης, η σωστή ασφάλιση των φορτηγών (Μικτή ασφάλιση /Full Kasko) αναδεικνύεται ως ένα κρίσιμο στοιχείο για την προστασία των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών. Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση των φορτηγών αποτελεί ανάγκη για κάθε μεταφορική εταιρεία. Τα φορτηγά βρίσκονται συνεχώς στον δρόμο και οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται είναι πολλοί, από κάποιο ατύχημα μέχρι και φωτιά σε πλοία. Οι φυσικές καταστροφές δυστυχώς πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται.

Οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στη Θεσσαλία προκάλεσαν σοβαρές και πολυάριθμες καταστροφές στα φορτηγά και τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη μεταφορά αγαθών. Πολλά φορτηγά βυθίστηκαν στα νερά, αναγκάζοντας τους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους. Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη για αρκετό διάστημα καθώς προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές. Τα φορτηγά που βρίσκονταν στον δρόμο βρέθηκαν παγιδευμένα σε μια ανεπανόρθωτη κατάσταση, ζημιώνοντας τα αγαθά που μετέφεραν και σαφώς τα ίδια τα οχήματα.

 

 

Επίσης, οι φωτιές στον Ασπρόπυργο επηρέασαν σημαντικά τον τομέα των μεταφορών και την κυκλοφορία των φορτηγών. Οι οδοί ήταν κλειστές και η κίνηση ήταν περιορισμένη λόγω του κινδύνου ανατινάξεων. Μαζί με πολλές εγκαταστάσεις, έγιναν στάχτη και δεκάδες φορτηγά αυτοκίνητα. 

Δύο πολύ σοβαρές καταστροφές που μεταξύ άλλων έφεραν πολλούς επιχειρηματίες, αντιμέτωπους με σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες συνέπειες στις επιχειρήσεις τους.

Η κατάλληλη ασφάλιση μπορεί να σώσει την επιχείρηση από οικονομική καταστροφή και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της. 

Η Maletschek & Partner Hellas - Sakaroglou A. & Co KG, στέκεται πάντα δίπλα στους πελάτες της, με πρωταρχικό στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή τους. Οι ζημιές των ασφαλισμένων που προκλήθηκαν από τις αναφερόμενες καταστροφές συνιστούν έναν σημαντικό αριθμό. Η εταιρεία, πιστή στο όραμά της, έχει προχωρήσει τις αποζημιώσεις για τα πληγμένα οχήματα ήδη σε λιγότερο από ένα μήνα από τις ημέρες των καταστροφών.

Παρέχοντας 24/7 εξυπηρέτηση από την πρώτη στιγμή της ζημιάς, και κάτω από τις οδηγίες των έμπειρων στελεχών της εταιρείας, εξασφαλίζεται η άμεση και ανεμπόδιστη διαδικασία για την αποζημίωση. Υπηρετώντας τις ανάγκες της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ΜΑΛΕΤΣΕΚ-ΣΑΚΑΡΟΓΛΟΥ με 40ετή εξειδίκευση στον κλάδο ασφάλισης μεταφορών εμπορευμάτων, κάνει το αδύνατο δυνατό, προκειμένου οι ασφαλισμένοι της να επανέλθουν άμεσα στο μεταφορικό τους έργο.

PreviousNext