Τροχοί & TIR

Ο ΟΣΕΘ καταδικάζει τα περιστατικά βίας στην αστική συγκοινωνία

Μετά τον ξυλοδαρμό του οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς από δύο αλλοδαπούς, ο ΟΣΕΘ καταδικάζει το περιστατικό, το οποίο "αποτελεί κατάφωρη εγκληματική ενέργεια" και συνιστά στους οδηγούς "ηρεμία κα
Τετάρτη 15/02/2023 - 11:39
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕΘ
Φωτό: ΟΣΕΘ

Μετά τον ξυλοδαρμό του οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς από δύο αλλοδαπούς, ο ΟΣΕΘ καταδικάζει το περιστατικό, το οποίο "αποτελεί κατάφωρη εγκληματική ενέργεια" και συνιστά στους οδηγούς "ηρεμία και ηπιότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων".

Αναλυτικότερα, ο ΟΣΕΘ αναφέρει:

Κοινωνικά απαράδεκτη και εξαιρετικά ποινικά κολάσιμη η συμπεριφορά πολιτών-χρηστών της αστικής συγκοινωνίας που ξεσπούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο έμψυχο δυναμικό των παρόχων συγκοινωνίας.

Ο ΟΣΕΘ καταδικάζει αφενός τα περιστατικά αναστάτωσης της συγκοινωνίας και θέσης σε κίνδυνο της ζωής των εργαζομένων και των πολιτών που λαμβάνουν χώρα περιστασιακά σε γραμμές -κυρίως εκτός κέντρου- της Θεσσαλονίκης (πετροπόλεμος, κίνδυνοι ασφάλειας και διατάραξη δρομολογίων).

Ωστόσο, το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού οδηγού των ΚΤΕΛ Κιλκίς (12.02.2023) που εκτελούσε κανονικό δρομολόγιο της αστικής συγκοινωνίας σε κεντρικότατη περιοχή της Θεσσαλονίκης (περιοχή Λιμένα και 26ης Οκτωβρίου), αποτελεί κατάφωρη εγκληματική ενέργεια.

Οι δράστες ευτυχώς συνελήφθησαν μετά από άμεσες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Εφιστούμε ως Αρχή Μεταφορών την προσοχή των Αρχών και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα συμβάντα αυτά. Παράλληλα, προτρέπουμε τους εργαζομένους της αστικής συγκοινωνίας να μην αντιδρούν σε περιπτώσεις επιθετικής συμπεριφοράς επιβατών, διακυβεύοντας την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την προσωπική τους ασφάλεια. Συνιστούμε ηρεμία και ηπιότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και στεκόμαστε κοντά στους παρόχους συγκοινωνίας που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους, βοηθώντας το κοινωνικό σύνολο.

PreviousNext