Τροχοί & TIR

Οδηγίες για προϊόντα ζωικής προέλευσης μετά το BREXIT

Η Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι όλες οι αναλυτικές πληροφορίες για τις εισαγωγές και εξαγωγές φορτίων ζώντων ζώων, ζωικών προϊόντων καθώς και γ
Πέμπτη 22/04/2021 - 16:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι όλες οι αναλυτικές πληροφορίες για τις εισαγωγές και εξαγωγές φορτίων ζώντων ζώων, ζωικών προϊόντων καθώς και για τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το BREXIT είναι αναρτημένες ήδη στον ακόλουθο σύνδεσμο του ΥΠΑΑΤ:http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/brexit/801-gr….

Υπενθυμίζεται ότι από 1/01/2021 όλα τα φορτία ζώντων ζώων με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλουν να συνοδεύονται από υγειονομικό πιστοποιητικό που εκδίδεται μέσα από το σύστημα TRACES, από την ενότητα «Εξαγωγή Πιστοποιητικού Υγείας», στο οποίο υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται και ο μοναδικός αριθμός κοινοποίησης (UNN: Unique notification Number) στο πεδίο Ι.6 του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή, τα πιστοποιητικά που περιλαμβάνονται στο σύστημα TRACES είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα. Εντούτοις, η Κομισιόν έχει αναλάβει τη μετάφραση αυτών και στην ελληνική γλώσσα σε χρόνο που δεν έχει ακόμη οριστεί.

Αναφορικά με τις εξαγωγές τροφίμων ζωικής προέλευσης, από 1 Οκτωβρίου 2021 (αντί 1 Απριλίου 2021) για όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (συμπεριλαμβανομένου των αλιευτικών προϊόντων) θα απαιτείται κατάλληλο πιστοποιητικό εξαγωγής και θα διενεργείται έλεγχος στο σημείο προορισμού με βάση την ανάλυση κινδύνου.

PreviousNext