Τροχοί & TIR

Οδηγοί φορτηγών κρεμούν σε κλαδιά τα κινητά τους

Ένα απίστευτο φαινόμενο παρατήρησαν οι Αρχές του Σικάγο στις Η.Π.Α., φαινόμενο που διαπιστώθηκε ότι έχει επεκταθεί και σε ορισμένες άλλες αμερικάνικες μεγαλουπόλεις. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Por
Δευτέρα 14/09/2020 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα απίστευτο φαινόμενο παρατήρησαν οι Αρχές του Σικάγο στις Η.Π.Α., φαινόμενο που διαπιστώθηκε ότι έχει επεκταθεί και σε ορισμένες άλλες αμερικάνικες μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Portal bloomberg.com, θεάθηκαν κινητά τηλέφωνα κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, καθώς και σε άλλα αθέατα σημεία.

Αποκαλύφθηκε πως τα κρεμασμένα τηλέφωνα είχαν ένα κοινό στοιχείο. Βρίσκονταν κοντά σε κέντρα Logistics της Amazon.

Ο παγκόσμιος κολοσσός των μεταφορών που καθημερινά συλλέγει ή διανέμει δεκάδες χιλιάδες δέματα στις Η.Π.Α. διαθέτει σύγχρονα κέντρα αποθήκευσης και Logistics και συνεργάζεται με εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών και ελαφρών φορτηγών μέσω των συστημάτων τηλεματικής.

Το σύστημα μέσω μιας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας εντοπίζει ποια φορτηγά βρίσκονται πλησιέστερα στις αποθήκες και καλεί αυτά να παραλάβουν δέματα προς διανομή.

Συνεργαζόμενοι οδηγοί κρέμασαν τα κινητά τους σε κλαδιά δέντρων πλησίον των κέντρων logistics της Amazon και το σύστημα τα αναγνώριζε ως τα κοντινότερα φορτηγά. Στην πραγματικότητα τα φορτηγά βρίσκονταν σε άλλη περιοχή, όμως σε κατάλληλα συγχρονισμένο κινητό που είχαν μαζί τους οι οδηγοί, έβλεπαν την κλήση της Amazon και ανταποκρίνονταν θετικά.

Αυτό, όμως, είχε σαν συνέπεια, φορτηγά που βρίσκονταν πιο κοντά στο κέντρο Logistics να χάνουν παραγγελίες και έτσι ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες και τα «καρφώματα». Τώρα η Amazon εξετάζει τη δυνατότητα όπως όλα τα συνεργαζόμενα οχήματα να είναι διασυνδεδεμένα με τα κέντρα logistics με εφαρμογή που θα δείχνει το σημείο που βρίσκεται πραγματικά το αυτοκίνητο.

PreviousNext