Τροχοί & TIR

Οδηγός νταλίκας ΦΔΧ έφερνε συστηματικά στην Ελλάδα ναρκωτικά (+video)

Επαγγελματίας οδηγός νταλίκας ΦΔΧ αλλά και μέλος διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ήταν ο 52χρονος που συνελήφθη στην Ανατολική Αττική (Κορωπί) την ώρα που ξεφόρτωνε τα ναρκωτικά για τον 33χρ
Τετάρτη 25/10/2023 - 10:15
Κοινοποίηση στα Social Media

Επαγγελματίας οδηγός νταλίκας ΦΔΧ αλλά και μέλος διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ήταν ο 52χρονος που συνελήφθη στην Ανατολική Αττική (Κορωπί) την ώρα που ξεφόρτωνε τα ναρκωτικά για τον 33χρονο έμπορο.

Το δρομολόγιο της νταλίκας είχε ξεκινήσει από Ισπανία και έφτασε στην Ελλάδα μέσω Πάτρας. Η μεταφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών ήταν 3 κιλά κοκαΐνη, 40 κιλά κατεργασμένη κάνναβη και άλλα τόσα κιλά ακατέργαστης.

Ο 33χρονος έμπορος ήταν για την Ελλάδα αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και άμεσος συνεργάτης του στις εισαγωγές των ναρκωτικών ήταν ο 52χρονος του λευκού DAF XF.

Κάτω από το πάτωμα του επικαθήμενου ήταν η κρύπτη των ναρκωτικών ειδικής κατασκευής. Συγκεκριμένα, είχε ελάχιστο βάθος, αλλά είχε το μήκος και το πλάτος του πατώματος.

Ήταν δηλαδή ένα τεράστιο συρτάρι κάτω από το πάτωμα του επικαθήμενου.

Όπως έγινε γνωστό από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχε προηγηθεί κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την εξακρίβωση και διασταύρωση των οποίων, καθώς και μέσω δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), προέκυψε η εμπλοκή των συλληφθέντων στην εγκληματική οργάνωση, η επαγγελματική της δομή, ο διεθνικός της χαρακτήρας, καθώς και ο ρόλος του κάθε μέλους ως εξής:

  •  ο 33χρονος, ως επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων ατόμων, είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της εισαγωγής τους με φορτηγά και της παραλαβής τους, με σκοπό την παράδοσή τους στους τελικούς διακινητές,
  • ο 52χρονος, ήταν άμεσος συνεργάτης με τον επικεφαλής ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από προμηθευτές σε ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, είχε αναλάβει την εισαγωγή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατά τη σύλληψη των παραπάνω, ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψής του, ενώ κατά την ακινητοποίησή του, αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς. Ακολούθησε η κατάσχεση της νταλίκας (τράκτορας και επικαθήμενο), 3 μοτοσυκλετών που βρέθηκαν στον χώρο του 33χρονου παραλήπτη, 9.150 ευρώ, 6 κινητών και πλήθους συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση της δράσης και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται. Θεωρείται βέβαιο ότι η ανάλυση των κλήσεων και των μηνυμάτων των 6 κινητών τηλεφώνων θα συνδράμει στις συλλήψεις και των άλλων μελών. 

Φωτό: Δίωξη Ναρκωτικών Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Video URL
PreviousNext