Τροχοί & TIR

Οι Ισραηλινοί πούλησαν εταιρεία ημιαγωγών (τσιπάκια) σε τιμή ρεκόρ!

Το αστρονομικό ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων βάζουν στην τσέπη οι Ισραηλινοί μέτοχοι που πούλησαν την εταιρεία τους παραγωγής ημιαγωγών (τσιπάκια) στην αμερικανική Intel. Αρκεί να σημειωθεί ότι η ισραη
Τρίτη 15/02/2022 - 13:58
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Intel
Φωτό: Intel

Το αστρονομικό ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων βάζουν στην τσέπη οι Ισραηλινοί μέτοχοι που πούλησαν την εταιρεία τους παραγωγής ημιαγωγών (τσιπάκια) στην αμερικανική Intel.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η ισραηλινή εταιρεία Tower Semiconductor είχε ήδη υψηλή χρηματιστηριακή αξία με τη μετοχή της στον Nasdaq να βρίσκεται στα 33,13 δολάρια, λόγω όμως της τεράστιας ζήτησης σε τσιπάκια, η Intel αποδέχτηκε να καταβάλει 53 δολάρια/ μετοχή της Tower.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με το Reuters, έχει ήδη κλείσει από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών και το τίμημα θα αποπληρωθεί μέσα σε 12 μήνες με χρήματα της Intel (όχι με τραπεζικό δανεισμό). Οι άνθρωποι της Intel εκτιμούν ότι η ζήτηση για τσιπάκια θα συνεχιστεί το ίδιο έντονη τα επόμενα δύο έως τέσσερα έτη που σημαίνει ότι θα επιφέρει υψηλή κερδοφορία για τον αμερικάνικο κολοσσό.

PreviousNext