Τροχοί & TIR

Υψηλά κρατήθηκε ο τζίρος στον Κλάδο «Μεταφορά και Αποθήκευση»

Σημαντική άνοδο που έφτασε στο 28,6% κατέγραψε το 2021 ο Κλάδος «Μεταφορά και Αποθήκευση», σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα (15/2/22) τα στοιχ
Τρίτη 15/02/2022 - 14:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντική άνοδο που έφτασε στο 28,6% κατέγραψε το 2021 ο Κλάδος «Μεταφορά και Αποθήκευση», σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα (15/2/22) τα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή τον Μάρτιο 2020, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19).

Σκοπός της δημοσίευσης των στοιχείων αυτών είναι η παρακολούθηση και παρουσίαση της εξέλιξης του βασικού οικονομικού μεγέθους (κύκλος εργασιών από Διοικητικές Πηγές) των επιχειρήσεων που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας, διαχρονικά και συγκεκριμένα από την αρχή του έτους 2020, καθώς επίσης και κατά το έτος 2021 καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και κατά τις περιόδους σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και συγκριτικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του εκάστοτε προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται, μπορούν να αναδείξουν, αφενός ποιες επιχειρήσεις πλήττονται περισσότερο, σε όρους μείωσης του κύκλου εργασιών, κατά τις περιόδους ισχύος των περιοριστικών μέτρων, και αφετέρου ποιες επιχειρήσεις ανακάμπτουν γρηγορότερα ή βραδύτερα κατά τις περιόδους άρσης των μέτρων αυτών.

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται, μπορεί να συναχθεί, από την πλευρά της προσφοράς, ποιες από τις επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν - προσαρμόστηκαν γρηγορότερα στην άρση των περιοριστικών μέτρων και στη λειτουργία υπό τις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, από την πλευρά της ζήτησης, μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα, έμμεσα συμπεράσματα σχετικά με τις επιχειρήσεις, τις οποίες επέλεξαν κατά προτεραιότητα και μαζικότερα οι καταναλωτές (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) κατά τις περιόδους άρσης των περιοριστικών μέτρων για να καλύψουν βασικές και άλλες ανάγκες τους.

Στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζεται ο Ετήσιος Κύκλος Εργασιών (σε χιλ. ευρώ), για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας, ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας.

(**) Στα στοιχεία περιλαμβάνονται μη τυπικές συναλλαγές, ως εκ τούτου δε δημοσιεύονται γιατί δεν είναι συγκρίσιμα

PreviousNext