Τροχοί & TIR

Οι μαθητές που παίρνουν παράταση στο μειωμένο εισιτήριο

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ συζητήθηκε το θέμα της παροχής δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου στους μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπα
Πέμπτη 09/03/2023 - 09:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ συζητήθηκε το θέμα της παροχής δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου στους μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παροχή δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου στα Μ.Μ.Μ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ σε μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τη λήξη του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους (ειδική υποχρέωση), εφόσον διασφαλίζεται η ανάληψη και η χρηματοδότηση της απώλειας εσόδου του ΟΑΣΑ κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 86 του Ν. 4530/2018.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω νόμος ορίζει ότι «οι αποφάσεις παροχής έκπτωσης επέχουν θέση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του αρμόδιου κατά περίπτωση φορέα των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΑΣΑ δικαιούται να λάβει αποζημίωση για το διάστημα της παραπάνω παράτασης.

PreviousNext