Τροχοί & TIR

Οι οδηγοί λεωφορείων είναι οι αγαπημένοι όλων

Η έρευνα που έκανε η Continental στο Ην. Βασίλειο και η οποία ανέδειξε τους οδηγούς λεωφορείων ως τους αγαπημένους χρήστες του δρόμου, φέρνει στο νου τη διάκριση που έχουν και στη χώρα μας τα Δημόσι
Παρασκευή 16/02/2018 - 20:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Η έρευνα που έκανε η Continental στο Ην. Βασίλειο και η οποία ανέδειξε τους οδηγούς λεωφορείων ως τους αγαπημένους χρήστες του δρόμου, φέρνει στο νου τη διάκριση που έχουν και στη χώρα μας τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ό,τι αφορά στην οδική ασφάλεια.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΣΑ, τη διετία 2015-2016 δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα με λεωφορεία και τρόλεϊ. Παράλληλα, την ίδια περίοδο το σύνολο των ατυχημάτων παρουσίασε μείωση μεγαλύτερη του 10%.

Παρόμοια, οι Βρετανοί οδηγοί, δικυκλιστές και πεζοί που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν πως οι οδηγοί λεωφορείων είναι οι πιο ασφαλείς του οδικού δικτύου, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που οδηγούν van. Ούτε οι ποδηλάτες είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους πεζούς.

Το 70% των οδηγών ΙΧ θεωρεί πως η πιο ενοχλητική συνήθεια είναι το να μην ανάβει κάποιος φλας, κάτι με το οποίο συμφωνεί το 60% τόσο των πεζών όσο και των ποδηλατών. Άκρως μισητή είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου για το 74% των οδηγών φορτηγών, το 60% των οδηγών ΙΧ, το 55% των πεζών και το 50% των ποδηλατών.

To 70% των δικυκλιστών και των πεζών θεωρεί πως οι άνθρωποι θα ήταν πιο προσεκτικοί αν δοκίμαζαν και άλλα μέσα μεταφοράς. Τέλος, το 60% των οδηγών αυτοκινήτων, των πεζών και των ποδηλατών πιστεύει πως η εκπαίδευση των χρηστών του δρόμου θα έπρεπε να περιλαμβάνει περισσότερη γνώση και ευαισθητοποίηση για τα άλλα μέσα μεταφοράς, κάτι με το οποίο συμφωνεί σχεδόν το 80% των οδηγών φορτηγών.

PreviousNext