Τροχοί & TIR

Οι προτεραιότητες του υπ. Μεταφορών

«Η κύρωση από τη Βουλή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας και το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελούν προτεραιότητες για την Κυβέρνηση, δήλωσε η Υφυ
Δευτέρα 28/08/2023 - 10:34
Κοινοποίηση στα Social Media

«Η κύρωση από τη Βουλή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας και το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελούν προτεραιότητες για την Κυβέρνηση, δήλωσε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην «Απογευματινή της Κυριακής».

Η Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις μεταφορές. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η παραλαβή των πρώτων 250 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κα. Αλεξοπούλου ανέφερε ότι το υπουργείο προχωρεί, επίσης, στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα θέματα επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.

Προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, η κα. Αλεξοπούλου τόνισε την αλματώδη αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων λέγοντας: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις μεταφορές. Όσον αφορά τις ταξινομήσεις νέων επαναφορτιζόμενων οχημάτων, χάρη και στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το πρώτο επτάμηνο του 2023 είχαμε συνολικές ταξινομήσεις 8.090 εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων (επί συνόλου 82.752 οχημάτων), ήτοι ποσοστό 9,8% επί των ταξινομήσεων. Το αντίστοιχο ποσοστό του 2019 ήταν 0,4%.

Όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα του δικτύου φόρτισης, υπάρχουν 3.775 δημοσίως προσβάσιμα σημεία, τα οποία έως το 2030 με βάση το σχέδιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης θα ξεπεράσουν τις 25.000».

PreviousNext