Τροχοί & TIR

Οι συνδέσεις της Περιφερειακής Αλεξανδρούπολης

Στην κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε ο κ. Καραμανλής, ενημερώνοντας το Κοινοβούλιο, και τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το λιμάνι της Αλεξανδρ
Παρασκευή 26/11/2021 - 15:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε ο κ. Καραμανλής, ενημερώνοντας το Κοινοβούλιο, και τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να καταστεί τόσο αυτό όσο και η ευρύτερη περιοχή ένας οικονομικός, ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η νέα Περιφερειακή Οδός, επισήμανε, δεν θα συνδέει μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό, αλλά αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή και την Εγνατία Οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ και έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα 2 έτη.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Καραγιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τεχνικά στοιχεία του έργου, ο οποίος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, αφετηρία τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό και θα τελειώνει στα όρια του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

PreviousNext