Τροχοί & TIR

Ομαδικά Πυρά κατά Σκουλικίδη. Αλλά σκληρή και η απάντηση

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, εξαπέλυσαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι 16 Σωματείων αυτοκινητιστών ΦΔΧ απ΄ όλη την Ελλάδα και τον κατηγορούν για κινήσεις δι
Τρίτη 28/01/2020 - 14:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, εξαπέλυσαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι 16 Σωματείων αυτοκινητιστών ΦΔΧ απ΄ όλη την Ελλάδα και τον κατηγορούν για κινήσεις διάσπασης του Κλάδου, προκειμένου να παραμείνει στην «καρέκλα» του, όπως αναφέρουν.

Στο κοινό ανακοινωθέν των Σωματείων αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κλάδος των χερσαίων μεταφορών στη χώρα μας. Από το 2010 και την αλλαγή του νόμου που διέπει τις οδικές μεταφορές (με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα), ο κλάδος καθημερινά οδεύει σε πιο δεινή κατάσταση. Οι συνάδελφοι, δικαιολογημένα, απέχουν και δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση των κοινών προβλημάτων, γιατί το μόνο που έχουν εισπράξει είναι απογοήτευση από την εκπροσώπηση που υφίστανται επί σειρά ετών.

Σήμερα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πανελλαδικού φορέα εκπροσώπησης, με σκοπό τη συσπείρωση του κλάδου και εν γένει την προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων μας, «συναντάμε» την αδικαιολόγητη στάση του προέδρου του ΣΧΕΜ που με τρόπο αυθαίρετο και αντιδεοντολογικό προχωρά σε κινήσεις διάσπασης, με στόχο την παραμονή του στην «καρέκλα» του προέδρου, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη από τους περισσότερους προέδρους των σωματείων και, το σημαντικότερο, χωρίς την αποδοχή στο πρόσωπό του από τη βάση. Συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Χαλκίδα στις 23-11-2019 με τη συμμετοχή Προέδρων Ομοσπονδιών και Σωματείων από όλη την Ελλάδα και του Προέδρου του ΣΧΕΜ, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού φορέα και η πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την οργάνωση της τελικής δομής αυτού, ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. Αρχικά, προτάθηκε η Γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ΣΧΕΜ) παρουσία Σωματείων και Συναδέλφων. Μετά από δήλωση κωλύματος φιλοξενίας και οργάνωσης του προέδρου του ΣΧΕΜ, και αφού συζητήθηκε μαζί του, η Γενική Συνέλευση ορίστηκε να γίνει στη ΧΑΛΚΙΔΑ 16-02-2020, όπως ανακοινώθηκε προς όλους.

Απρόσμενα προς εμάς, το Σάββατο 25-01-2020 κάλεσε γενική συνέλευση των μελών στα γραφεία του ΣΧΕΜ και όρισε την 16-02-2020 για εκλογές του σωματείου του ΣΧΕΜ. Ως «εκ θαύματος» θυμήθηκε (τόσο αργοπορημένα) ότι την ίδια συμφωνημένη ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να κάνει εκλογές για την ανανέωση της θητείας των μελών του ΣΧΕΜ (δείγμα ικανότητας ????).

Είναι ξεκάθαρο ότι προχωρά σε κίνηση διάσπασης: ο κύριος όγκος των εκπροσώπων και των συναδέλφων να είναι στη Χαλκίδα και εκείνος με λίγους και αρεστούς να διεξάγει εκλογές για να λάβει το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή την επανεκλογή του.

Θεωρούμε πως είναι χρέος μας να ενημερωθείτε και να λάβετε γνώση των πεπραγμένων, ώστε να γίνει κατανοητό γιατί ο κλάδος έφτασε σε τέλμα, αφού οι κεντρικοί εκπρόσωποί του και οι σύμβουλοι αυτών, αντιλαμβάνονται ότι η θέση που κατέχουν είναι προσωπική τους υπόθεση και για προσωπικές φιλοδοξίες και όχι το κοινό συμφέρον .

Ως εκ τούτου δηλώνουμε ρητά όλοι οι εκπρόσωποι των Σωματείων ότι επιφυλασσόμεθα για τη νομιμότητα των παραπάνω ενεργειών του ΣΧΕΜ και ό,τι απορρέει από αυτές.

Κατόπιν όλων των προαναφερόμενων και μετά από προτάσεις και εισηγήσεις προέδρων των σωματείων και συναδέλφων, η ημέρα της Γενικής Συνέλευσης μεταφέρεται από τις 16-02-2020 στις 09-02-2020, ΩΡΑ 11:00 στο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΪΝΑ 93- ΧΑΛΚΙΔΑ.

Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, η παρουσία σας θα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ για το μέλλον του κλάδου και την επιβίωσή μας».

Τα Σωματεία που υπογράφουν την παραπάνω ανακοίνωση είναι τα παρακάτω:

1. Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Νομού ΕΥΒΟΙΑΣ “Ο ΕΥΡΙΠΟΣ”

2. Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Φ.Δ.Χ. ΚΑΒΑΛΑΣ

3. Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Νέα Ένωση ΣΕΡΡΩΝ

4. Σωματείο Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Δ.Χ. ΔΙΣΤΟΜΟΥ

5. Σωματείο Μεταφορών Υγρών Τροφίμων Ελλάδος

6. Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων & Φορτοταξί Δ.Χ. ΜΗΛΟΥ

7. Σωματείο Ιδιόκτητων Επαγγελματικών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Νομού ΑΧΑΪΑΣ & Περιχώρων “ Ο ΦΑΡΟΣ”

8. Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

9. Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Ανατρεπόμενων Αυτοκινήτων Δ.Χ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ”

10. Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

11. Σύνδεσμος Ιδιόκτητων Φορτηγών Δ.Χ. ΡΟΔΟΥ

12. Σύλλογος Ιδιόκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων & Τελωνείων Ελευθέρας Ζώνης Πειραιά “Σ.Ι.Φ.Α.Ε.Ζ.”

13. Σωματείο Αυτοκινητιστών Φ.Δ.Χ. ΧΑΝΙΩΝ

14. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

15. Σωματείο Αυτοκινητιστών Φ.Δ.Χ. ΑΙΓΙΟΥ

16. Σωματείο Φορτηγών Αυτοκινήτων ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Απάντηση Σκουλικίδη

«Συνδικαλισμός από το καφενείο δεν γίνεται»

Θέσαμε τα παραπάνω υπόψη του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, ο οποίος αντέκρουσε όσα του αποδίδονται περί διατήρησης της «καρέκλας» και έκανε λόγο για διαστρέβλωση πραγματικών γεγονότων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Σκουλικίδη, στη συνέλευση της Χαλκίδας της 23ης Νοεμβρίου προτάθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Σωματείων, να προσέλθουν στο ΠΣΧΕΜ και να εγγραφούν, ώστε στις επικείμενες εκλογές να έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά τη στάση του κ. Τσιμοράγκα (Ομοσπονδία Κεντρικής Ελλάδας), ο οποίος δήλωσε ότι παραιτείται, ώστε να είναι ελεύθερα τα Σωματεία να εγγραφούν στο ΠΣΧΕΜ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκουλικίδη, κανένα Σωματείο δεν προσήλθε να εγγραφεί στο ΠΣΧΕΜ, ώστε να θέσει υποψηφιότητα. «Οι εκπρόσωποι των Σωματείων αυτών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν και ότι συνδικαλισμός από το καφενείο δεν γίνεται».

Ούτε «καρέκλα» ούτε υποψήφιος

Στην ερώτηση του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, γιατί όρισε ως ημερομηνία εκλογών στο ΠΣΧΕΜ τη 16/2/20, απάντησε ότι αυτή  ήταν η πλέον κατάλληλη ημερομηνία για τον απλούστατο λόγο ότι δύο ημέρες μετά, στις 18/2/20, λήγει η θητεία του σημερινού ΔΣ του ΠΣΧΕΜ.

Ζητήσαμε, επίσης, από τον κ. Σκουλικίδη να σχολιάσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται περί διατήρησης της «καρέκλας».

«Παντελώς άσχετα και αβάσιμα για τον απλούστατο λόγο ότι εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος λόγω συνταξιοδότησής μου. Για ποια καρέκλα μιλάνε;».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σκουλικίδης πρόσθεσε:

«Και πάντως, εγώ κατάφερα να διατηρήσω το ΠΣΧΕΜ. Αυτοί που τώρα με κατηγορούν, είχαν μια Ομοσπονδία (Εύβοιας) την οποία δεν κατάφεραν να κρατήσουν και τη διέλυσαν».

PreviousNext