Τροχοί & TIR

Οργανωμένα συμφέροντα βλέπει ο Καραμανλής

Στην προσπάθεια ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κόντρα σε οργανωμένα και μικρά συμφέροντα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Επισ
Τετάρτη 21/04/2021 - 16:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην προσπάθεια ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κόντρα σε οργανωμένα και μικρά συμφέροντα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Επισήμανε ότι η Κυβέρνηση επέλεξε τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και την προμήθεια νέων λεωφορείων με leasing, ώστε να κυκλοφορήσουν το συντομότερο νέα οχήματα στους δρόμους και με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου ξεπερνάει τα 18 χρόνια.

«Αν χαλάμε τη σούπα σε μερικά οργανωμένα και μικρά συμφέροντα, τι να κάνουμε», σχολίασε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με τους εργαζόμενους που δουλεύουν φιλότιμα και τους συνδικαλιστικούς φορείς και την προσπάθεια σε απόλυτη συνεννόηση μαζί τους, να κυκλοφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεωφορεία και συρμοί. Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι που δεν επιθυμούν τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε κατηγορηματικά ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σέβεται το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, αλλά πρόσθεσε:

«Όταν, όμως, πάμε να συνεργαστούμε με τα ΚΤΕΛ και να προμηθευτούμε οχήματα με leasing και υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που αντιδρούν, θα το πούμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρουν απέναντι, γιατί εδώ γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε όχι τους λίγους, αλλά τους πολλούς, δηλαδή τους επιβάτες και τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, επίσης, ότι τα πρώτα λεωφορεία με leasing κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και είναι ηλίου φαεινότερη η διαφορά μεταξύ των νέων αυτών και των παλιότερων οχημάτων.

PreviousNext