Τροχοί & TIR

Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία ταξί κατά της Uber στις 8/9/22

Πανευρωπαϊκή διάσταση προσλαμβάνει η διαμαρτυρία κατά των πολυεθνικών (Uber – FreeNow – Bolt) στις 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου συνδικάτα και συνάδελφοι απ’ όλο τον κόσμο θα διαδηλώσουν μπροστ
Παρασκευή 02/09/2022 - 13:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Πανευρωπαϊκή διάσταση προσλαμβάνει η διαμαρτυρία κατά των πολυεθνικών (Uber – FreeNow – Bolt) στις 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου συνδικάτα και συνάδελφοι απ’ όλο τον κόσμο θα διαδηλώσουν μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει ξεκάθαρη θέση για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ρόλο της Uber και να προστατέψει όπως οφείλει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ταξί.

Το ΣΑΤΑ έχει ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για να ερευνήσει το σκάνδαλο Uber. Ανάλογο αίτημα θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η εκδήλωση της 8ης Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία μιας επαγγελματικής ομάδας που αμφισβητεί άμεσα τον τρόπο που διοικεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά συνέπεια τις αποφάσεις που λαμβάνει. Θέλουμε μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της, όχι μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λομπίστες», αναφέρει ο ΣΑΤΑ και προσθέτει:

«Ξεκινάμε έναν αγώνα ζωής, έναν αγώνα αφύπνισης, έναν αγώνα ελπίδας. Στις Βρυξέλλες γίνεται μόνο η αρχή».

 

PreviousNext