Τροχοί & TIR

Πάντα φορτισμένες οι μπαταρίες στα Volvo FM και FH

Μια ενδιαφέρουσα, και άμεσα διαθέσιμη, καινοτομία λανσάρει στα φορτηγά της η Volvo Trucks, η οποία παρουσίασε ένα νέο σύστημα μπαταριών για τα Volvo FH και FM, που παρέχει ταυτόχρονα ικανή ισχύ για
Παρασκευή 22/12/2017 - 14:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ενδιαφέρουσα, και άμεσα διαθέσιμη, καινοτομία λανσάρει στα φορτηγά της η Volvo Trucks, η οποία παρουσίασε ένα νέο σύστημα μπαταριών για τα Volvo FH και FM, που παρέχει ταυτόχρονα ικανή ισχύ για όλες τις λειτουργίες της καμπίνας, και την ίδια στιγμή μειώνει τον κίνδυνο ακινητοποίησης των οχημάτων εξαιτίας αποφορτισμένων μπαταριών.

Το νέο σύστημα έχει δύο ανεξάρτητα σετ μπαταριών – ένα για την εκκίνηση του κινητήρα και το άλλο για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό της καμπίνας. Η μόνη λειτουργία της μπαταρίας εκκίνησης είναι να βάζει μπροστά τον κινητήρα και δεν επηρεάζεται από την κατανάλωση ενέργειας στο υπόλοιπο φορτηγό. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες, όπως καλοριφέρ στάθμευσης, κλιματισμός στάσης, ψυγείο, συστήματα πολυμέσων, και προσωπικές συσκευές του οδηγού όπως φορητός υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο, υποστηρίζονται από ξεχωριστές μπαταρίες τύπου «gel».

Χρησιμοποιώντας την αποκαλούμενη «gel» τεχνολογία, η νέα μπαταρία μπορεί να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των σημερινών οχημάτων, αλλά και των οδηγών τους, για μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Συγκρινόμενη με τις συμβατικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος, η μπαταρία τύπου «gel» έχει την ικανότητα να διατηρεί υψηλή πυκνότητα ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα οφέλη αυτά γίνονται κυρίως αντιληπτά σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και σε πραγματικά θερμά ή κρύα κλίματα.

Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα, το καλοριφέρ τον χειμώνα, σε κάποιο πάρκινγκ, ο οδηγός δε χρειάζεται να βάλει μπρος τον κινητήρα για την επαναφόρτιση των μπαταριών.

PreviousNext