Τροχοί & TIR

Παραδόθηκε πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα Αλιάκμονα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα του βορείου κλάδου του ποταμού Αλιάκμονα– η μεγαλύτερη γέφυρα στον άξονα ΠΑΘΕ - παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργ
Τρίτη 20/12/2022 - 14:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα του βορείου κλάδου του ποταμού Αλιάκμονα– η μεγαλύτερη γέφυρα στον άξονα ΠΑΘΕ - παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Γεωργίου Καραγιάννη κι εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της εταιρείας ΑΒΑΞ που κατασκεύασε το έργο.

Στη μήκους περίπου 600 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου ο φορέας με νέο ελαφρύτερο σύμμικτο φορέα, ενισχύθηκαν τα υφιστάμενα βάθρα, ενώ κατασκευάστηκαν επιπλέον 6 νέα μεσόβαθρα και 2 ακρόβαθρα προκειμένου να είναι λειτουργική και ασφαλής για πολλά χρόνια ακόμη. Μέριμνα υπήρξε και για την απομάκρυνση και διαχείριση όλων των καθαιρούμενων στοιχείων της γέφυρας, προκειμένου να μην προκληθεί η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση του ποταμού Αλιάκμονα.

Οι εργασίες ενίσχυσης κι ανακατασκευής της γέφυρας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2020, με προϋπολογισμό €26.600.000 (περιλ. ΦΠΑ) και ολοκληρώθηκαν σε 27 μήνες, εντός χρονοδιαγράμματος.

Το έργο περιλαμβάνεται στο συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης 96 παλαιών γεφυρών σε όλη τη χώρα, που άρχισε το 2019.

PreviousNext